Τρίτη 17 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νεκρός βρέθηκε ο 20χρονος Β. Γιακουμάκης

Τα στοιχεία συγκλίνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία

Αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό επικάρπιο προκάλεσε το θάνατο του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε την Κυριακή, σε βαλτώδη περιοχή στον Κατσικά, σε απόσταση 800 μέτρων από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Αυτά αναφέρονται στην ιατροδικαστική έκθεση σχετικά με τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του νεαρού. Η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής έριξε φως στην υπόθεση, καθώς όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι ο 20χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του - κόβοντας τις φλέβες του - την μέρα που εξαφανίστηκε στις 6 Φλεβάρη. Οπως διαπιστώθηκε επίσης από την ιατροδικαστική έρευνα, ο σπουδαστής, κατά πάσα πιθανότητα αυτοκτόνησε μία με δύο ώρες μετά την εξαφάνισή του. Οι ιατροδικαστές περιμένουν ακόμα ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να είναι απόλυτα βέβαιοι για το συμπέρασμά τους.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του νεαρού έχει ορίσει δικό της πραγματογνώμονα, στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών και συνθηκών θανάτου του. Με εισαγγελική παρέμβαση, ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει ανοικτός και η έρευνα ξεκινά από μηδενική βάση. Ετσι, αναμένεται να επεκταθεί ο κύκλος των προσώπων που ερευνώνται για πιθανή σχέση με την υπόθεση.

Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων εκφράζει τη θλίψη και τον προβληματισμό του για το χαμό του Β. Γιακουμάκη. Και επισημαίνει, ανάμεσα στα άλλα, πως «τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε ζαλισμένοι "προγράμματα για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού" ("Κοινωνικό Σχολείο", λογής "Παρατηρητήρια" κ.λπ.), στημένα για να ξεκοκαλιστούν γρήγορα και εύκολα χρήματα του ΕΣΠΑ, αφήνοντας ανέγγιχτους τους κοινωνικούς όρους έντασης του φαινομένου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ