Τρίτη 17 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ένωσης μελών

Να συμπαραταχτείτε με το λαό στη διεκδίκηση ριζικών αλλαγών που θα εξυπηρετούν το πραγματικό δημόσιο - λαϊκό συμφέρον, ζήτησε από τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) ο Σπ. Χαλβατζής, εκ μέρους του ΚΚΕ, στο χαιρετισμό του στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ένωσης μελών του ΝΣΚ το περασμένο Σάββατο. Και υπογράμμισε ότι ο λαός μας μπορεί να τα καταφέρει, παλεύοντας για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και με τον ίδιο νοικοκύρη στον τόπο του.

Ο Σπ. Χαλβατζής ανέφερε πως το ΝΣΚ είναι υποχρεωμένο να προστατεύει ένα δημόσιο συμφέρον, όπως το καθορίζει το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, που εκφράζει τη βούληση της κυρίαρχης τάξης. Ετσι, η νομοθεσία που καλείται να εφαρμόσει το ΝΣΚ δεν προστατεύει το πραγματικό δημόσιο - λαϊκό συμφέρον, αλλά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Ακόμα, αναφέρθηκε σε γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ, όπως η 44/2014 για τη νομιμότητα της κράτησης των μεταναστών «χωρίς χαρτιά» και μετά τους 18 μήνες και η 256/2014 για τη νομιμότητα του ελέγχου στα σπίτια των φορολογούμενων, ακόμη και χωρίς την παρουσία δικαστικού, «οι οποίες μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν», όπως επισήμανε. Πρόσθεσε δε πως η εκτελεστική εξουσία δεν διστάζει ακόμη και να παρακάμψει το ΝΣΚ προκειμένου να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, όπως συνέβη με τις ρυθμίσεις με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να αναθέτει τη δικαστική υποστήριξη του Ελληνικού Δημοσίου σε σοβαρές συμβάσεις ή στη συνομολόγηση συμβάσεων ή στις διεθνείς διαιτησίες σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία που δεν αποκλείεται να συνδέονται με τα συμφέροντα του αντισυμβαλλόμενου με το Δημόσιο. Αυτό συνέβη, άλλωστε, στην περίπτωση της υπογραφής της πρώτης δανειακής σύμβασης και του αντίστοιχου μνημονίου το 2010. Τότε η νομική εκπροσώπηση της χώρας είχε ανατεθεί σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ