Τρίτη 17 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Προσήλωση στην υποστήριξη και τον εξωραϊσμό των κυβερνητικών επιλογών

Η κομματική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει παράλληλα με την κυβέρνηση για την προώθηση των αξιώσεων της αστικής τάξης, που σχετίζονται με την ανάκαμψη της κερδοφορίας της. Στο πλαίσιο αυτό, ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Τ. Κορωνάκης ζήτησε απ' τη διάσκεψη των προέδρων του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, στήριξη. «Θα έχετε με απόλυτη ειλικρίνεια όλη την ενημέρωση (...) Γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε να μπορείτε και εσείς να μας στηρίζετε (...) γιατί η μάχη που δίνει η νέα κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια μάχη μόνο για τον ελληνικό λαό αλλά ένα συνολικό σχέδιο αλλαγής στην Ευρώπη με τον τερματισμό της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας», ανέφερε στην παρέμβασή του.

Μάλιστα, κλείνοντας το μάτι σε κόμματα από κράτη των οποίων οι αστικές τάξεις επίσης διεκδικούν μέτρα στήριξης της ανάκαμψής τους, με αλλαγές στο μείγμα διαχείρισης που κυριαρχεί σήμερα στην ΕΕ, ο Τ. Κορωνάκης σημείωσε ότι «το πραγματικό ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν οι Ελληνες θα τα καταφέρουν, αλλά αν μπορεί να υπάρξει ένα διαφορετικό υπόδειγμα μέσα στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ενωση και αν τελικά η Ευρώπη μπορεί να αλλάξει»!

Σε συνέντευξή του, εξάλλου, στην εφημερίδα «Free Sunday» «ανοίγει» το ζήτημα της προσαρμογής του ΣΥΡΙΖΑ στα νέα καθήκοντα, ώστε να αναλάβει για λογαριασμό της κυβέρνησης ρόλο άμβλυνσης της λαϊκής δυσαρέσκειας και χειραγώγησης του λαού, λέγοντας: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε νέες προκλήσεις και καθήκοντα. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και δεν βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Χρειαζόμαστε εμπλουτισμό των προγραμματικών μας επεξεργασιών και περαιτέρω γείωσή μας στην κοινωνία, στα συνδικάτα, στις γειτονιές, στις δομές αλληλεγγύης. Δεν μπορούμε με υλικά του παρελθόντος να χτίσουμε το κόμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα».

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Λαπαβίτσας επιμένει να συντηρεί τη συζήτηση περί εξόδου απ' το ευρώ. «Να ανοίξει δημόσια συζήτηση στη χώρα για τον αν μπορούμε να φύγουμε από το ευρώ», δήλωσε χτες στο MEGA. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του σε γερμανική εφημερίδα ότι «η προϋπόθεση για την έξοδο του ευρώ είναι ένα πλήρες κούρεμα. Αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει η Ευρώπη για την Ελλάδα. Μια έξοδος χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν καταστροφή. Επιπλέον, ένα κράτος με διαφορετικό νόμισμα δεν είναι δυνατό να πληρώνει το χρέος του σε ευρώ. Η Ελλάδα έχει βιώσει την καταστροφή, μια δομική κρίση (...) Αλλά πρέπει να βγούμε από τον φαύλο κύκλο με πολιτισμένο τρόπο».

Το αμερικανικό περιοδικό «Jacobin» τού αποδίδει κι άλλες σχετικές με ένα «Grexit» δηλώσεις, όπως για επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και συνολικά στις τράπεζες, «ό,τι έκανε η ΕΕ στην υπόθεση με την Κύπρο», για επιβολή δελτίου στα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το οποίο μάλιστα υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα είναι στη μέση μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Υπάρχει ήδη δελτίο στη χώρα, μόνο που περνάει μέσα από το πορτοφόλι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προς δεύτερο κύμα φυγής και αναζήτησης νέων σχημάτων εγκλωβισμού του λαού (2023-11-15 00:00:00.0)
Οι διεργασίες στο εσωτερικό αντανακλούν διλήμματα του κεφαλαίου (2015-08-01 00:00:00.0)
Με μοιρασμένους ρόλους προετοιμάζουν την αποδοχή νέων αντιλαϊκών δεσμεύσεων (2015-06-05 00:00:00.0)
Ξετσίπωτη προπαγάνδα (2015-05-16 00:00:00.0)
Ο αμερικανικός Τύπος για τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα (2015-01-29 00:00:00.0)
Στο ...τηλεοπτικό απόσπασμα (1997-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ