Παρασκευή 20 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο ... τηλεοπτικό απόσπασμα

Το ρόλο του δικαστή και του δήμιου έπαιξε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης η "δημοσιογραφική" εκπομπή "Κεντρί" του ΑΝΤ-1, "δικάζοντας" και καταδικάζοντας σε θάνατο τον 47χρονο συνταξιούχο οικοδόμο, από το Αίγιο, Στάθη Κορωνάκη.

Ο Κορωνάκης είχε κατηγορηθεί από γείτονές του για ασέλγεια σε βάρος της 13χρονης κόρης του Αγγελικής και του είχε ασκηθεί δίωξη, μετά από προανάκριση που διενήργησε η Ασφάλεια Αιγίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος, αλλά και η γυναίκα και η κόρη του είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες. Η υπόθεση θα ξεκαθαριζόταν στο δικαστήριο, καθώς είχε οριστεί δικάσιμος για τις 3 Ιούλη. Ομως, ο 47χρονος οικοδόμος δεν είχε την πολυτέλεια να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δικαστήριο, όπως έχει δικαίωμα και ο απεχθέστερος εγκληματίας, καθώς τον πρόλαβε η δημόσια διαπόμπευση και προτίμησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Αιτία ήταν το "δημοσιογραφικό" δαιμόνιο της Ν. Ράγιου, η οποία, είτε λόγω εντοπιότητας (σ.σ. κατάγεται από την Αιγιάλεια) είτε χάρη σε κάποιο "ευσυνείδητο" πολίτη, πληροφορήθηκε το θέμα και αποφάσισε να απαλλάξει το Δημόσιο από τα έξοδα μιας δίκης. Ετσι, στην προχτεσινή της εκπομπή, αποφάσισε να λύσει το γρίφο. Εστειλε κάμερες στο Αίγιο και, σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε και με τον Κορωνάκη, ο οποίος έμαθε έτσι πώς και πότε θα γινόταν γνωστός στο πανελλήνιο ως ο νέος "Δουρής".

Ενα τέταρτο πριν την έναρξη της εκπομπής, ο Κορωνάκης κατάπιε ισχυρή δόση φυτοφαρμάκου. Ο θάνατος, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ήταν ακαριαίος. Τον αυτόχειρα ανακάλυψε η κόρη του Αγγελική, η οποία κάλεσε σε βοήθεια τους γείτονες. Ο Κορωνάκης μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο, την ίδια ώρα που άρχιζε η τηλεοπτική του "δίκη". Η είδηση του θανάτου του έφθασε στον ΑΝΤ-1 και προκάλεσε τη διακοπή της εκπομπής. Ομως, το κακό είχε γίνει.

Κανείς δε θα μάθει ποτέ, αν ο Κορωνάκης ήταν ένοχος ή αθώος. Κι αν ήταν ένοχος, η τιμωρία του (που θεωρητικά έχει διαπαιδαγωγητικό χαρακτήρα) είναι πια αδύνατη. Αν ήταν αθώος, "εκτελέστηκε" άδικα από εκείνους που ατιμάζουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα, στο βωμό της ακροαματικότητας. Το σίγουρο είναι πως ο Κορωνάκης θα μείνει στη μνήμη όλων σαν "ένοχος", γιατί η ρετσινιά που αφήνει μια πανελλαδικής εμβέλειας κατηγορία δε σβήνει ποτέ όσες απαλλακτικές αποφάσεις κι αν βγάλει το δικαστήριο. Ισως αυτό να το γνώριζε ο αυτόχειρας και να προτίμησε να βάλει τέλος στη ζωή του, παρά να είναι μια ζωή αναγκασμένος να αποκρούει τις κατηγορίες. Γι' αυτό το έγκλημα, δεν προέβλεψε ο νόμος, ίσως δεν έχουμε και τόσες φυλακές, που θα 'λεγε κι ο ποιητής. Μήπως είναι καιρός να μπει ένας φραγμός στην αλητεία των "ριάλιτι σόου", πριν είναι πολύ αργά για την ίδια την κοινωνία;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ