Παρασκευή 20 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προετοιμάζονται οι επιθεωρητές - "Ράμπο"

Στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας

Παράλληλα με την προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προχωρεί στην υλοποίηση ορισμένων ακόμα επιλογών, που τίποτα καλό δεν προμηνύουν για τους εργαζομένους στο δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό συζητούνται σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο... οι κατευθύνσεις για το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα,ενώ αμέσως μετά θα γίνουν δηλώσεις από τον Αλ. Παπαδόπουλο. Η κυβέρνηση συνεχίζει προκλητικά να αγνοεί τη γνώμη της ΑΔΕΔΥ, παρόλο που είχε δεσμευτεί ότι πριν προχωρήσει στην ψήφιση του κώδικα θα έθετε υπόψη του συνδικαλιστικού οργάνου το τελικό κείμενο.

Ταυτόχρονα, προωθούνται οι διαδικασίες για τη στελέχωση του διαβόητου Σώματος των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης,η αποστολή των οποίων είναι ο έλεγχος - διάβαζε κατατρομοκράτηση και χαφιεδισμός - των ίδιων των εργαζομένων στο δημόσιο. Οπως ανακοίνωσε χτες ο Αλ. Παπαδόπουλος, ήδη έχουν υποβληθεί 220 περίπου αιτήσεις για τις 50 θέσεις του Σώματος, ενώ υπολογίζει ότι από το Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η αντιυπαλληλική δράση του.

Οσον αφορά το Συνήγορο του πολίτη,ανέφερε ότι το υπουργείο δεν έχει ασχοληθεί με το όνομα του επικεφαλής, ο οποίος θα οριστεί πιθανότητα το φθινόπωρο, αφού προηγηθεί η τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του κανονισμού της Βουλής που απαιτείται για την έγκρισή του.

Τέλος, την επόμενη βδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που "συμπληρώνει" το νόμο 2190/94 περί προσλήψεων, με την επέκταση του νόμου στις τράπεζες κ.α., και προβλέπει την κατάργηση των κοινωνικών κριτηρίων, την αλλαγή της σειράς των κριτηρίων στις προσλήψεις με μόρια, κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ