Σάββατο 21 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινήσεις που εξωραΐζουν το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής

Προειδοποίηση ότι με τη συμβολή και του προεδρείου της Βουλής διαμορφώνεται ένα επίφοβο περιβάλλον εξωραϊσμού του ναζιστικού, εγκληματικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, μπροστά και στις δίκες των προφυλακισμένων και μη βουλευτών και στελεχών της το επόμενο διάστημα, απηύθυνε χτες από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Αφορμή για την τοποθέτηση αυτή στάθηκε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία - καρικατούρα που κατέθεσε η ΧΑ, χτες, με την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ανάλογη κίνηση είχε κάνει και στη συζήτηση του προηγούμενου νομοσχεδίου για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Οι προτάσεις αυτές κατατίθενται από τη ΧΑ «σύμφωνα με το δικαίωμα που μας έχει δώσει η πρόεδρος της Βουλής», όπως έχει αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ, Αρ. Ματθαιόπουλος, προκειμένου να συμμετέχουν στην Ολομέλεια και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος συγκεκριμένα ανέφερε: «Μέσα σε ελάχιστες ώρες, επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ ότι με ευθύνη του το προεδρείο άνοιξε επικίνδυνες ατραπούς σε σχέση με την εγκληματική οργάνωση της ΧΑ. Της έχετε δώσει το δικαίωμα να έρχονται καθημερινά εδώ πέρα και να παίζουν τα επικίνδυνα επικοινωνιακά τους παιχνίδια. Επρεπε, κ. πρόεδρε, να είχατε σταματήσει τη συζήτηση, θεωρώντας την ως απαράδεκτη, για τη συγκεκριμένη αίτηση της ΧΑ. Γιατί, βεβαίως, μπροστά και από τις δίκες που είναι να γίνουν, διαμορφώνεται ένα περιβάλλον επίφοβο εξωραϊσμού του ναζιστικού χαρακτήρα ή του εγκληματικού χαρακτήρα της ΧΑ. Και σε αυτό πρέπει να συναισθανθείτε την ευθύνη που έχετε ως προεδρείο της Βουλής».

Αποφυλακίστηκαν Μιχαλολιάκος και Λαγός

Στο μεταξύ, αποφυλακίστηκαν χτες, λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου, ο αρχηγός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός, που ήταν προφυλακισμένοι από τα τέλη Σεπτέμβρη του 2013 για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι την αποφυλάκισή τους με όρους διέταξε το Συμβούλιο Εφετών. Ο αρχηγός του ναζιστικού - φασιστικού μορφώματος θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό, μ' εξαίρεση την παρουσία του στη Βουλή. Στο χρυσαυγίτη Γ. Λαγό έχει απαγορευθεί η συμμετοχή του σε δημόσιες συναθροίσεις. Τις επόμενες μέρες αναμένεται σύμφωνα με το βούλευμα ν' αποφυλακιστεί και ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, επίσης λόγω συμπλήρωσης 18μηνου.

Τέλος, την παρέμβαση της εισαγγελέως κατά του ρατσισμού προκάλεσαν χτες φυλλάδια στα οποία αναγράφεται «Εξω οι Λαθρομετανάστες» - «Χρυσή Αυγή, η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες». Τα φυλλάδια διανεμήθηκαν στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ