Παρασκευή 27 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου - ΟΤΕ

Υπογράφτηκε τελικά η συμφωνία, που κυοφορούνταν εδώ και καιρό, μεταξύ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ) και του ΟΤΕ και της «COSMOTE», «εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στις συνέργειες μεταξύ επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας», σύμφωνα με το κοινό δελτίο Τύπου των συμβαλλόμενων μερών.

Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο: «Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων τη συνεργασία σε κοινούς τομείς δράσης, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την αναζήτηση λύσεων σε τεχνικά και επιχειρηματικά θέματα για την αναβάθμιση προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών». Με άλλα λόγια, το πανεπιστήμιο θα θέσει τις υπηρεσίες του στον επιχειρηματικό όμιλο προκειμένου να του προσφέρει λύσεις όπου χρειάζεται και να του αναβαθμίζει τα προϊόντα που εμπορεύεται προκειμένου να αυξάνει τα κέρδη του. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ: «Στον Ομιλο ΟΤΕ αυτή τη στιγμή υλοποιούνται περισσότερα από 20 πρωτοποριακά τεχνολογικά ερευνητικά προγράμματα, ενώ τα εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών εργάζονται πάνω στις τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών του μέλλοντος (...) Μέσα από τη συνεργασία με το ΟΠΑ (...) θα αναζητήσουμε μαζί λύσεις σε τεχνικά και επιχειρηματικά ζητήματα για την αναβάθμιση προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών».

Το πανεπιστήμιο θα δουλεύει για την ανάπτυξη των κερδών των συγκεκριμένων επιχειρήσεων και, μάλιστα, θα βάλει και τους φοιτητές του σε αυτή τη διαδικασία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συμφωνίας περιλαμβάνεται και «η δημιουργία κοινού τεχνολογικού εργαστηρίου, σε χώρο του Ομίλου ΟΤΕ, με συμμετοχή στελεχών του ΟΤΕ και της "COSMOTE", καθηγητών και φοιτητών του ΟΠΑ». Τόσο ο πρόεδρος του ΟΤΕ όσο και ο πρύτανης του ΟΠΑ, Κωνσταντίνος Γάτσιος, έκαναν λόγο για «εμπειρίες» που θα αποκτήσουν οι φοιτητές μέσα από τη συνεργασία που μπορούν να τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Μπορεί, βέβαια, εύκολα να γίνει κατανοητό ότι οι εκατοντάδες φοιτητές που παίρνουν πτυχίο κάθε χρόνο από το ίδρυμα δε θα απορροφώνται στο συγκεκριμένο επιχειρηματικό όμιλο. Οι «εμπειρίες» που μπορεί να τους βοηθήσουν επαγγελματικά είναι ότι θα εκπαιδεύονται να σκέφτονται και να υποτάσσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εκάστοτε εργοδότη τους. Θα εκπαιδεύονται να βλέπουν την όποια τεχνολογική ανάπτυξη όχι ως επίτευγμα για τη διευκόλυνση και την ανακούφιση του λαού αλλά ως ευκαιρία για απόκτηση κέρδους.

Σύμφωνα με το ΟΠΑ, τον ΟΤΕ και την «COSMOTE», το όλο εγχείρημα της συμφωνίας τους προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, αφού ήδη τα πρώτα projects βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού και ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ