Παρασκευή 27 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Επιχειρεί να παραδώσει την καθαριότητα σε εργολάβο

Την ώρα που γίνονταν συζητήσεις με τη διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας για ανανέωση των συμβάσεων εργασίας στις καθαρίστριες οι οποίες, επί 10 χρόνια, εργάζονται για την καθαριότητα του Ιδρύματος, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιχειρούσε «να μπάσει από την πίσω πόρτα» τους εργολάβους! Μάλιστα, ήδη, στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου έχει αναρτηθεί διαγωνισμός ανάδειξης εργολάβου στην καθαριότητα των κτιρίων.

Αμεση ήταν η παρέμβαση του Σωματείου που απαιτεί να σταματήσει ο διαγωνισμός και ν' αναλάβει η πρυτανική αρχή την ευθύνη για τις προσλήψεις των καθαριστριών, όχι με την κατάπτυστη 20ήμερη επέκταση της σύμβασης που προωθεί, αλλά με συμβάσεις αορίστου χρόνου εξαρτημένης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με ένταξη των καθαριστριών στα ΒΑΕ.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, «το να μπει εργολάβος στην καθαριότητα του ιδρύματος θα έχει τραγικές συνέπειες τόσο για τις ίδιες τις καθαρίστριες, τα δικαιώματά τους και την ίδια τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους, όσο και για την ίδια την υγιεινή του Πανεπιστημίου και την υγεία φοιτητών και εργαζομένων σε αυτό. Και μιλάμε για ένα ίδρυμα με χώρους εκατοντάδων στρεμμάτων που χρειάζονται καθημερινή καθαριότητα και από τους οποίους περνάνε χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενοι, για τους οποίους υπάρχουν όλες και όλες 27 καθαρίστριες».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η πρυτανική αρχή, οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου αντιμετωπίζουν την καθαριότητα και τις καθαρίστριες με τις κυβερνητικές αποφάσεις και τις οδηγίες που έχουν δοκιμαστεί και στο παρελθόν, κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι τους να ξαναβάλουν στο ίδρυμα τους εργολάβους. Με τον ίδιο τρόπο θέλουν να αντιμετωπίσουν όλες τις λειτουργικές υπηρεσίες του Ιδρύματος, όπως η καθαριότητα, η συντήρηση, η φύλαξη και η σίτιση των φοιτητών. Αυτές είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ που θέλουν τα Πανεπιστήμια σε πιο στενή σύνδεση με τους επιχειρηματικούς ομίλους, κατευθύνσεις που στήριζε τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή "αριστερή" κυβέρνηση που πίνει νερό στο όνομα της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας». Σήμερα στις 11.30 το Σωματείο Καθαριστριών διοργανώνει κινητοποίηση στο κτίριο Παπαστράτου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα με νέα 48ωρη απεργία (2018-10-12 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις μετά από την επιτυχημένη 48ωρη απεργία (2018-10-10 00:00:00.0)
Να δοθεί λύση στα προβλήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα (2014-06-06 00:00:00.0)
Επιτακτική η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (2012-09-15 00:00:00.0)
Στον «αέρα» εργαζόμενοι και υγιεινή στο Πανεπιστήμιο (2012-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ