Παρασκευή 27 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Απαράδεκτες δηλώσεις και διαβεβαιώσεις σε ΝΑΤΟ και κεφάλαιο

«Προπύργιο του δυτικού κόσμου» και του «ευρωατλαντικού συστήματος ασφαλείας» στους «αγώνες ενάντια της τυραννίας» η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Τα εθνικιστικά συνθήματα που ακούσαμε από τα ΟΥΚ, ήταν... από την περσινή παρέλαση λέει ο Π. Καμμένος, σύμφωνα με τον Γ. Βαρεμένο!

Eurokinissi

Τα εθνικιστικά συνθήματα που ακούσαμε από τα ΟΥΚ, ήταν... από την περσινή παρέλαση λέει ο Π. Καμμένος, σύμφωνα με τον Γ. Βαρεμένο!
Σε νέες διαβεβαιώσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο και τις λυκοσυμμαχίες ΝΑΤΟ και ΕΕ αλλά και σε δηλώσεις με ευρύτερες, απαράδεκτες προεκτάσεις προέβη ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Την ίδια ώρα, στη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας ακούστηκαν εθνικιστικά συνθήματα από μονάδα των ΟΥΚ, χωρίς -ακόμα και μία ολόκληρη μέρα μετά το γεγονός- να υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη καταδίκη και αντίδραση από το υπουργείο Αμυνας ή από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το προπύργιο του ΝΑΤΟ

Κατ' αρχάς, η ίδια η ημερήσια διαταγή που εξέδωσε για την 25η Μαρτίου ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, αποτελεί ένα μείγμα εμφυλιοπολεμικών και μετεμφυλιακών τοποθετήσεων, εγγυήσεων προς το ΝΑΤΟ ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα στηρίξει τα σχέδια της λυκοσυμμαχίας για νέες επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή με αφορμή τους τζιχαντιστές, διαβεβαιώσεων προς τα εγχώρια μονοπώλια ότι η κυβέρνηση θα παζαρέψει στις διακρατικές ενώσεις του μεγάλου κεφαλαίου τη γεωστρατηγική θέση της χώρας προς όφελός τους. Και όλα αυτά διαποτισμένα με μπόλικες δόσεις εθνικισμού...

«Γιατί η Ελλάς αποτελεί, και πάντα αποτελούσε, προπύργιο της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου στους αγώνες ενάντια της τυραννίας, του ολοκληρωτισμού και της κάθε μορφής φονταμενταλισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Π. Καμμένος, θυμίζοντας εμφυλιοπολεμικά εγχειρίδια από τα συρτάρια της CIA και τη ΚΥΠ...

«Ακόμη και σήμερα, με τα τόσα δημοσιονομικά προβλήματα, η χώρα μας αποτελεί βασικό πυλώνα και αξιόπιστο εταίρο του δυτικού κόσμου και του ευρωατλαντικού συστήματος ασφαλείας, εγγυητή της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ταραγμένη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου», προσθέτει, σκιαγραφώντας τα σχέδια της κυβέρνησης να λειτουργήσει και πάλι η χώρα ως προκεχωρημένο φυλάκιο στις νέες επιχειρήσεις που σχεδιάζονται στον άξονα από Λιβύη ως Συρία και Ιράκ.

«Αυτό δεν είναι ισχυρισμός δικός μου. Είναι μία διαπίστωση, η οποία θεμελιώνεται στην ιστορική μας πορεία, στη γεωπολιτική θέση της χώρας και στις ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις της» κατέληξε, παραπέμποντας και στα παζάρια με τους δανειστές, όπου η κυβέρνηση παίζει το χαρτί της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας ώστε να πετύχει συμβιβασμό ευνοϊκότερο για το εγχώριο κεφάλαιο.

Απαράδεκτα συνθήματα και... «δούλεμα»!

Στο μεταξύ, η Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ), που παρέλασε προχτές στην Αθήνα, αφού απέσπασε το χειροκρότημα από την εξέδρα των επισήμων (όπου, μεταξύ άλλων, ήταν και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κ.ά.), κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου επιδόθηκε στο ακόλουθο τραγουδάκι: «Και το όνειρο μας είναι / στην Πόλη εμείς να μπούμε / σημαία να υψώσουμε / τον ύμνο εμείς να πούμε»...

Θυμίζουμε ότι ανάλογου ύφους και περιεχομένου στιχάκια είχαν ακουστεί και στην παρέλαση του 2010, όταν βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος παρέλασαν φωνάζοντας: «Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ», «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ' αυτούς», «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό» και άλλα παρόμοια μισαλλόδοξα συνθήματα.

Σημειωτέον, η μόνη -μέχρι στιγμής- επίσημη αντίδραση του υπουργείου στα τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα της προχτεσινής παρέλασης είναι η απόφαση Καμμένου να απονείμει πενθήμερη τιμητική άδεια στο στρατιωτικό προσωπικό που συμμετείχε στην παρέλαση, άρα και στα ΟΥΚ...

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος, με την ιδιότητα του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, επικοινώνησε με τον Π. Καμμένο και ζήτησε ενημέρωση για το επεισόδιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση Βαρεμένου, «ο υπουργός ενημέρωσε το βουλευτή ότι διέταξε έρευνα για το γεγονός, υποστήριξε ωστόσο ότι οι άνδρες της ΟΥΚ τραγουδούσαν απλώς το τραγούδι "Μακεδονία ξακουστή" που εκείνη την ώρα παιάνιζε η μπάντα (!), ενώ τα άλλα συνθήματα που αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα αφορούν την περσινή παρέλαση, όταν ο ίδιος δεν ήταν υπουργός»...!

Ζεστό - κρύο από τις ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κινήσεις του αμερικανικού παράγοντα έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, που έχει ποντάρει πολλά στην Ουάσιγκτον για την επίτευξη ευνοϊκού συμβιβασμού με τους πιστωτές.

Κατά δημοσιογραφικές πηγές, υπήρξε εμπλοκή στην έκδοση του καθιερωμένου ετήσιου ψηφίσματος του αμερικανικού Κογκρέσου για την 25η Μαρτίου. Λόγος οι πρόσφατες δηλώσεις Καμμένου περί ανοίγματος των ελληνικών συνόρων και χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων σε «παράνομους» μετανάστες (συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και τζιχαντιστών) αν δεν ικανοποιηθούν τα ελληνικά αιτήματα στις διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους».

Το εν λόγω ψήφισμα υιοθετείτο στο Κογκρέσο ως τα τώρα ομόφωνα. Ωστόσο σε επιστολή του, την οποία έστειλε επισήμως στον Ελληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον Χρ. Παναγόπουλο, με ημερομηνία 24/3, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Νταν Κόατς ενημερώνει ότι λόγω της ανησυχίας του για τις δηλώσεις Καμμένου δε δίνει τη συγκατάθεσή του να εγκριθεί το ψήφισμα: «Πιστεύω», γράφει ο ο Αμερικανός, «ότι είναι προς το συμφέρον σας όσο και προς το δικό μας ότι εσείς ή κάποιος άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης να σχολιάσει δημοσίως αυτές τις απειλητικές ανακοινώσεις και να αποσαφηνίσει αν αντανακλούν την τρέχουσα πολιτική και τον τρόπο σκέψης στους κόλπους της κυβέρνησής σας. Κατόπιν μίας τέτοιας αποσαφήνισης, ελπίζω ότι θα μπορέσω να υποστηρίξω το ψήφισμα της Γερουσίας για την ελληνική ανεξαρτησία».

Επιχειρώντας ...ρελάνς, ο Π. Καμμένος ανακοίνωσε χτες ότι «θα συναντηθεί με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Αστον Κάρτερ στην Ουάσιγκτον στις 21 Μαΐου 2015 μετά από επίσημη πρόσκληση του Αμερικανού υπουργού Αμυνας», καθώς και ότι «θα παραστεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 28 Μαρτίου 2015».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ