Πέμπτη 9 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζική παρέμβαση για τους ανέργους στη Θεσσαλονίκη

Από τη χθεσινή πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Από τη χθεσινή πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ της οδού Δωδεκανήσου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, με αίτημα τη λήψη μέτρων ουσιαστικής προστασίας των ανέργων διοργανώθηκε χτες με πρωτοβουλία της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Συμμετείχαν Επιτροπές Αγώνα Ανέργων, Λαϊκές Επιτροπές και σωματεία.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αναδείχτηκε η λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων από την κυβέρνηση για να πληρωθούν οι πιστωτές και η ανάγκη για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους όπως: Εκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ για το Πάσχα σε όλους τους ανέργους, σε όσους έχουν να πληρωθούν πάνω από 3 μήνες. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ το μήνα για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, με θεώρηση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων χωρίς προϋποθέσεις κ.ά.

Κινητοποίηση έγινε και στην Κατερίνη, όπου το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας (ΣΙΥΝΠ) καλούσαν σήμερα το πρωί σε διαμαρτυρία έξω από τη ΔΕΗ, για τα ακριβά τιμολόγια του ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά. Οι διαδηλωτές μοίρασαν ανακοινώσεις και συνομίλησαν με τον κόσμο που βρισκόταν στο κτίριο, ενώ κατέθεσαν και υπόμνημα με τα αιτήματά τους στη διοίκηση της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ