Πέμπτη 9 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Αμερικανών και Αφγανών

ΤΖΑΛΑΛΑΜΠΑΝΤ.--

Αμερικανούς στρατιώτες, μέλη της στρατιωτικής δύναμης που παραμένει στο Αφγανιστάν, πυροβόλησε χτες ένας Αφγανός στρατιώτης, στο στρατόπεδο Γκαμπέρι στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ. Ο Αφγανός άρχισε να πυροβολεί όταν αποχώρησε από το στρατόπεδο ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος που είχε συνάντηση με τον τοπικό κυβερνήτη. Η αμερικανική δύναμη απάντησε αμέσως στα πυρά και από την ανταλλαγή τραυματίστηκαν πέντε στρατιώτες, οι δύο Αμερικανοί. Αλλα ΜΜΕ (όπως το «Ρόσια Τουντέι») μετέδιδαν ότι ένας Αμερικανός υπέκυψε στα τραύματά του.

Εκπρόσωποι της αφγανικής αστυνομίας δήλωσαν αργότερα - σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» - ότι ξεκίνησε αμέσως έρευνα ωστόσο τα κίνητρα του Αφγανού στρατιώτη παρέμεναν άγνωστα.

Αντίστοιχες επιθέσεις Αφγανών στρατιωτών εναντίον μελών των ΝΑΤΟικών δυνάμεων έχουν σημειωθεί ξανά στο παρελθόν. Πολλοί συνδέουν τα περιστατικά με την κριτική που ασκείται σε βάρος της αφγανικής κυβέρνησης για συνεργασία με τις ΗΠΑ, δεδομένων των διαφωνιών που έχουν μερίδες της ντόπιας άρχουσας τάξης για τις συμμαχίες που καλύτερα εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ