Πέμπτη 9 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Μεγαλύτερη πρόσδεση στο ΝΑΤΟ

ΚΙΕΒΟ.--

Συνεχίζονται οι μάχες στην Ανατολική Ουκρανία και οι πολιτοφύλακες των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ καταγγέλλουν ότι οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού με εντολές της κυβέρνησης του Κιέβου παραβιάζουν καθημερινά την εκεχειρία με βάση τη συμφωνία του Μινσκ της 12ης Φλεβάρη και εντείνουν τη στρατιωτική παρουσία τους στη γραμμή του μετώπου. Μόνο για χτες γίνεται λόγος για 47 παραβιάσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και δήλωση του πρωθυπουργού της αντιδραστικής κυβέρνησης Α. Γιάτσενιουκ ότι αυτή θα υπογράψει συμφωνία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για στρατιωτική και τεχνική συνεργασία με το ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟικού «Συνεταιρισμού για την Ειρήνη». Οπως εξήγησε αφορά συνεργασία και στις μεθόδους παρακολούθησης και επικοινωνίας στα πρότυπα της λυκοσυμμαχίας.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό χτες, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας θα συναντηθούν την επόμενη Δευτέρα το βράδυ στο Βερολίνο, για να εξετάσουν την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, επιβεβαιώνοντας τη συνάντηση με το λεγόμενο «σχήμα Νορμανδίας», όπως καθιερώθηκε από την αντίστοιχη συνάντηση στη Νορμανδία στις 6 Ιούνη 2014.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ