Παρασκευή 10 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χιόνια στο καμπαναριό πασχαλιάτικα

Πασχαλινός χιονιάς πλήττει από προχτές πολλές περιοχές της χώρας. Από το Μ. Σάββατο, όμως, ο καιρός θα εξομαλυνθεί. Σε περιοχές της Μακεδονίας αλλά και στα Γιάννενα, τη Φωκίδα, την Ευρυτανία, την Αρκαδία σημειώθηκαν χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις. Χιόνι έπεσε και στην Πάρνηθα. Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων δημιούργησε η χιονόπτωση στην Αττική, με την Τροχαία να προχωρά σε διακοπή κυκλοφορίας στην Πάρνηθα από το ύψος του τελεφερίκ του καζίνο και προς την κορυφή του βουνού. Με χιόνι στις κορυφές των βουνών καλύφθηκαν οι πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, με χαλάζι ξύπνησαν οι κάτοικοι του Ηρακλείου Κρήτης, ενώ σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν οι δυνατοί άνεμοι στην Κύμη. Στα λευκά είναι ντυμένο το Καρπενήσι. Στη Ράχη Τυμφρηστού το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 10 εκατοστά και χρειάζονταν αλυσίδες. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτούνταν, επίσης, στο δρόμο προς Δομοκό και Μπράλο. Με χειμωνιάτικο καιρό ξύπνησαν οι κάτοικοι και σε αρκετά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας, όπως στην Καστανιά της Υπάτης. Χιόνισε σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη.

Ο καιρός θα βελτιωθεί από το Σάββατο και η Πασχαλιά θα 'ναι ηλιόλουστη.

Να τονιστεί πως οι οδηγοί που θα κινηθούν κατά τη διάρκεια της εξόδου για τη γιορτή του Πάσχα στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των έργων που ξεκίνησαν το 2010 και δεν ολοκληρώθηκαν.

Μέτρα για την έξοδο

Απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, θα ισχύσει τις ημέρες του Πάσχα στο πλαίσιο της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας της εκδρομέων.

Συγκεκριμένα η απαγόρευση θα ισχύσει:

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στο ρεύμα εξόδου από τις 6 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στις εξής διαδρομές:

Στη Νέα Εθνική Οδό (ΝΕΟ) και στην Παλιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.

Στη ΝΕΟ Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (410ο χλμ.).

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.

Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από το 11ο χιλιόμετρο έως τη Γέφυρα του Στρυμώνα.

Για το ρεύμα εισόδου θα ισχύσουν τα μέτρα στα ίδια σημεία αντίστροφα. Επίσης, η απαγόρευση θα ισχύσει την Τρίτη 14 Απρίλη (από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ) στη νέα και παλαιά Εθνική Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια του Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.

  • Την ημέρα του Πάσχα δε θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ