Παρασκευή 10 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παραχώρησε το «Αισθητικό Αλσος» σε ΜΚΟ!

Στην παραχώρηση του «Αισθητικού Αλσους» στη ΜΚΟ «Ενεργοί Πολίτες» προχώρησε η δημοτική αρχή Λάρισας (ΣΥΡΙΖΑ), με σχετικό «πρωτόκολλο συνεργασίας» που υπογράφτηκε από τον δήμαρχο Απ. Καλογγιάνη και εκπροσώπους τη ΜΚΟ. Μετά την «υιοθεσία» του άλσους από την συγκεκριμένη ΜΚΟ - έτσι ονοματίζει η δημοτική αρχή την παράδοση - θα πραγματοποιούνται εκεί κοινές περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες...

Να σημειώσουμε ότι το «Αισθητικό Αλσος Λάρισας» διαμορφώθηκε από ένα σκουπιδότοπο, σε πραγματική όαση και παραδόθηκε στο λαό της πόλης από την δημοτική αρχή του αείμνηστου Αριστείδη Λαμπρούλη. Οι μετέπειτα δημοτικές αρχές, αφού πρώτα το εγκατέλειψαν, το παρέδωσαν σε ιδιώτες και στην επιχειρηματική δράση, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και την καταστροφή των όποιων υποδομών υπήρχαν.

Σε ανακοίνωσή της για την παράδοση του «αισθητικού άλσους» που είχε εκδώσει μόλις το θέμα δημοσιοποιήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Λαρισαίων, ανάμεσα στα άλλα, σημείωνε:

1ον: Το «Αισθητικό Αλσος» ανήκει σε όλο το λαό της πόλης, πρέπει να είναι ανοιχτό για φορείς και σωματεία και κατ' επέκταση την ευθύνη για τη λειτουργία και τη συντήρησή του πρέπει να την έχει ο Δήμος.

2ον: Δεν έχει κανένα δικαίωμα η δημοτική αρχή να προχωρήσει στη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας που θα παραχωρεί τη διαχείριση του «Αισθητικού Αλσους» σε ιδιώτες με διάφορες μορφές, για να το λειτουργούν κατά πως τους βολεύει.

3ον: Καμιά εμπλοκή ιδιωτών και ΜΚΟ στη διαχείριση κοινόχρηστων χώρων, οι οποίοι πρέπει να είναι ανοιχτοί για όλο το λαό.

4ον: Απαιτούμε άμεσα να έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα πριν προβεί η δημοτική αρχή σε οποιαδήποτε ενέργεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ