Παρασκευή 10 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τα ψίχουλα στους πιο φτωχούς

Η δημοσιοποίηση χτες της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια βάσει των οποίων θα χορηγείται δωρεάν ρεύμα, επίδομα ενοικίου και επίδομα σίτισης, επιβεβαιώνει ότι ο νόμος για την «ανθρωπιστική κρίση», που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση, αφορά μόνο τα νοικοκυριά που ζουν κυριολεκτικά σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, επανασύνδεση του ρεύματος και ρεύμα μέχρι 300 Kwh το μήνα θα δικαιούνται φτωχά νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από 2.400 ευρώ ετησίως για μεμονωμένο άτομο και 4.800 για τετραμελή οικογένεια. Για να ενταχθεί κανείς στη ρύθμιση θα πρέπει, επίσης, να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις: Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατ' άτομο ή τις 200.000 ευρώ ανά οικογένεια. Κατά τον ίδιο τρόπο, το συνολικό ύψος των καταθέσεων δε θα πρέπει να υπερβαίνει για το οικονομικό έτος 2014 το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για τη λήψη των παροχών που προβλέπει η ΚΥΑ.

Τα ίδια ισχύουν και για το επίδομα ενοικίου, το οποίο κλιμακώνεται ως εξής (μηνιαία): 70 ευρώ για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο ή ανήλικο άτομο της οικογένειας και μέχρι του ποσού των 220 ευρώ. Σε ό,τι αφορά το επίδομα σίτισης, κλιμακώνεται από τα 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένα άτομα και φτάνει μέχρι τα 220 ευρώ για πολυμελείς οικογένειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ