Πέμπτη 16 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στο Σύνταγμα η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Εντείνονται οι προετοιμασίες των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα να πάρουν μαζικά, μαχητικά και αποφασιστικά μέρος στην απεργία της 1ης Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σ' όλη τη χώρα. Στην Αττική η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί.

Ηδη, μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεδριάζουν για να κηρύξουν απεργία και για να σχεδιάσουν τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Μεταξύ άλλων, απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου στις κατά τόπους συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Επίσης, σε συνεδρίασή του, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία και να διοργανώσει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία, και όχι να αφήσει να εκφυλίζεται ως μια αργία, «μέρα των λουλουδιών», που και φέτος θα επιχειρήσουν διάφοροι να περάσουν, όπως ο Δήμος Λάρισας, που συνεχίζει στα χνάρια της προηγούμενης δημοτικής αρχής το πανηγύρι στην εξοχή.

Αποφάσισε, επίσης, μία ώρα στάση εργασίας την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Απρίλη, προκειμένου να αξιοποιηθούν από τα σωματεία για εκδηλώσεις σε τόπους δουλειάς. Το ΕΚ Λάρισας σχεδιάζει ακόμα τις εξής εκδηλώσεις:

  • Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απρίλη, από 4 έως 10 μ.μ., ποδοσφαιρικούς αγώνες σε γήπεδα 5Χ5 με ομάδες που θα φτιάξουν τα σωματεία, εργαζόμενοι από διάφορους χώρους δουλειάς και σχολές μαθητείας, ΕΠΑΣ, κ.λπ.
  • Την Πέμπτη 30 Απρίλη, στις 8.30 μ.μ., προβολή ταινίας στα γραφεία του.

Για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας και των άλλων εκδηλώσεων, το ΕΚ Λάρισας οργανώνει σύσκεψη των ΔΣ των σωματείων της δύναμής του, σήμερα, Πέμπτη 16 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην ισόγεια αίθουσά του.

Σύσκεψη για την 1η Μάη διοργανώνουν ακόμα η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σήμερα, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, το Σάββατο 25 Απρίλη, στις 10 π.μ., στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ