Παρασκευή 17 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαμαρτυρίες αγροτοκτηνοτρόφων στην Ηπειρο

Από την κινητοποίηση στα Γιάννενα
Από την κινητοποίηση στα Γιάννενα
Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Ιωαννίνων και στον ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Ζίτσας. Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή τα απανωτά χαράτσια, τη βαριά φορολογία, τη μείωση και μη καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων, που οδηγούν στη μείωση του αγροτικού εισοδήματος.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι, με υπόμνημα που υπέβαλλαν, απαίτησαν μεταξύ άλλων: Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012. Οι ενισχύσεις να δίνονται με βάση το ζωικό κεφάλαιο και όχι τους βοσκότοπους. Αποζημίωση για τις απώλειες από τον καταρροϊκό πυρετό και μέτρα για την καταπολέμησή του. Να μην ισχύσουν οι περικοπές των ενισχύσεων με την εφαρμογή της νέα ΚΑΠ και να επανέλθουν στα επίπεδα του 2013.

Χαρακτηριστική ήταν η στάση της διευθύντριας του ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων, απάντησε πως αυτές είναι οι οδηγίες που υπαγορεύει η νέα ΚΑΠ... Με τα ίδια αιτήματα έγινε την Τετάρτη παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Πρέβεζα, με κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ