Παρασκευή 17 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Γαλλία μετά την αποκάλυψη του βιασμού και της δολοφονίας ενός 9χρονου κοριτσιού, στη βόρεια πόλη Καλέ. Ενας Πολωνός άντρας φέρεται να ομολόγησε ότι διέπραξε το έγκλημα αφού πρώτα άρπαξε το κορίτσι μέσα από την παιδική χαρά όπου εκείνο έπαιζε μπροστά στη μητέρα του.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο 61χρονος ταχυδρομικός υπάλληλος Νταγκ Χαγκς από τη Φλόριντα συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης ως ο πιλότος μικρού σκάφους, τύπου γυροπλάνου, που προσγειώθηκε στον κήπο του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον. Ο συλληφθείς εξήγησε πως ό,τι έκανε έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαφθορά στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και ότι ήθελε να παραδώσει επιστολές σε κάθε ένα από τα 535 μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Οι νέες διαπραγματεύσεις για μία οριστική συμφωνία σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα επαναληφθούν στις 22 και 23 Απρίλη στη Βιένη ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος της ΕΕ σε επίπεδο πολιτικών διευθυντών με μία διμερή συνάντηση ανάμεσα στην επικεφαλής των διαπραγματευτών της ΕΕ Χέλγκα Σμιτ και στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγκτσί, που θα συναντηθούν στη συνέχεια με τους εκπροσώπους των άλλων χωρών της Ομάδας 5+1 (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία).

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Πάνω από τα δύο τρίτα των πιλότων της πορτογαλικής αεροπορικής εταιρείας TAP ενέκριναν την Τετάρτη την πρόταση για προκήρυξη 10ήμερης γενικής απεργίας, από 1 έως 10 Μάη, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι αθετεί τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει απέναντί τους, ενόψει της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης από ξένα μονοπώλια.

ΚΑΪΡΟ.-- Ενας Αιγύπτιος αξιωματικός του στρατού σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πάτησε σε βόμβα σε δρόμο της βόρειας Χερσονήσου του Σινά.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί στη Βρετανία συγκεντρώνουν 35% και προηγούνται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, τρεις βδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μάη, αναφέρει δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos-MORI που δημοσιοποιήθηκε χτες. Οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν το 33% της προτίμησης των ερωτηθέντων, οι κυβερνητικοί τους εταίροι, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν 7% ενώ το αντιδραστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 10%.

ΣΟΦΙΑ.-- Η Βουλγαρία αποφάσισε να μειώσει κατά 14% τους λιμενικούς φόρους που σχετίζονται με τη χωρητικότητα για τα κρουαζιερόπλοια, ώστε να δώσει ώθηση στην τουριστική της βιομηχανία. Το ίδιο 24ωρο το βουλγαρικό Ινστιτούτο Κοινωνικών Δράσεων και Πρακτικών εκτίμησε ότι πέρσι πάνω από 3.000 παιδιά στη Βουλγαρία έπεσαν θύματα βίας, εκ των οποίων το 75% των περιστατικών σημειώθηκαν εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος.

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.-- Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, η περιοχή όπου συνεχίζονται οι έρευνες για το αεροσκάφος των «Μαλαισιανών Αερογραμμών» που χάθηκε το Μάρτη του 2014 θα διπλασιαστεί, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Ο Αυστραλός ομόλογός του τόνισε ότι είμαστε πεπεισμένοι ότι ψάχνουμε στη σωστή περιοχή. Αυστραλία, Μαλαισία και Κίνα ηγούνται των ερευνών για να εντοπιστούν τα ίχνη του «Airbus», που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ενώ εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο μεταφέροντας 239 επιβάτες.

ΣΕΟΥΛ.-- Η Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκεούν Χι δήλωσε ότι θα λάβει «τα αναγκαία μέτρα για την ανέλκυση του πλοίου (του "Σεουόλ") μόλις γίνει δυνατόν», στη διάρκεια επίσκεψης στο νησί Τζίλο, στα ανοικτά του οποίου έγινε πέρυσι το τραγικό ναυάγιο με θύματα 305 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους μαθητές Γυμνασίου. Η ανέλκυση εκτιμάται ότι θα κοστίσει 110 εκατ. δολάρια, καθώς πρόκειται για ένα οχηματαγωγό βάρους 6.825 τόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ