Τρίτη 21 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΟΔΟΣ
Ναυάγησαν έξω από το λιμάνι

Τρεις δεν πρόλαβαν να βγουν στη στεριά...

Νέα τραγωδία με δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες σημειώθηκε χτες στις ελληνικές θάλασσες. Τρεις άνθρωποι - ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα παιδί - είναι ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου σε παραλία έξω από το λιμάνι της Ρόδου, όπου χτες το πρωί βυθίστηκε σκάφος με δεκάδες ανθρώπους.

Από τη θάλασσα διασώθηκαν 90 άτομα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για πολίτες από την Αιθιοπία, την Ερυθραία και τη Συρία.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 10 το πρωί, στην παραλία Ζέφυρος, όταν το ιστιοφόρο προσάραξε σε βράχια και μέσα σε λίγα λεπτά βούλιαξε. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο διακινητής επιχείρησε αρχικά να βγάλει το σκάφος στην αμμώδη ακτή. Ομως, τελικά έκανε ελιγμό και το έριξε στα βράχια. Πιθανολογείται ότι ο διακινητής είναι ανάμεσα στους διασωθέντες.

Εξάλλου, το περασμένο Σάββατο 37 αλλοδαποί καθώς και δύο νεογέννητα παιδιά βρέθηκαν από λιμενικούς στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Αγαθονησίου. Πέντε αλλοδαποί καθώς και τα δύο νεογέννητα περισυνελέγησαν από το ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ και μεταφέρθηκαν στη Σάμο. Οι υπόλοιποι τριάντα δύο (32) περισυνελέγησαν από ιδιωτικό σκάφος και αφού μετεπιβιβάστηκαν στο ναυαγοσωστικό, μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αγαθονησίου.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πιάστηκαν 331 μετανάστες και πρόσφυγες σε Λέσβο, Κω, Σάμο και Αγαθονήσι.

Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:

Η ανυπαρξία κατάλληλων χώρων προσωρινής φιλοξενίας και στην περιοχή μας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του Λιμενικού και των κατοίκων των νησιών μας για βοήθεια στους μετανάστες, προσθέτει ένα ακόμα μαρτύριο στη ζωή αυτών των ανθρώπων, των οποίων η ταλαιπωρία συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κι αυτό το δράμα θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, όσο υπάρχει υποταγή της Ελλάδας στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Σένγκεν, που εφαρμόζονται απαρέγκλιτα και σήμερα από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κρατώντας εγκλωβισμένους στην Ελλάδα, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν προορισμό άλλες χώρες. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζουν την ίδια αδιέξοδη πολιτική που ακολουθούσε και η προηγούμενη των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δηλαδή προσήλωση στην πολιτική της ΕΕ, που όμως είναι η αιτία του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ