Τρίτη 21 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο πόνος και η οργή να στραφούν ενάντια στους υπεύθυνους

Την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις κυβερνήσεις τους και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα

Eurokinissi

Απανωτές έρχονται οι τραγικές ειδήσεις για το ανείπωτο δράμα των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που πασχίζουν να δραπετεύσουν από τη φτώχεια και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, διασχίζοντας τη Μεσόγειο με καρυδότσουφλα στο έλεος των δουλεμπόρων με εκατοντάδες νεκρούς.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τη νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Τα «δάκρυα» της ΕΕ και των κυβερνήσεών της γι' αυτήν τη νέα τραγωδία είναι ψεύτικα και αποτελούν πρόκληση για τους λαούς. Είναι η ίδια η ΕΕ, μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που πρωταγωνίστησαν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις κατά χωρών όπως η Συρία, η Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, που δημιούργησαν το τέρας των τζιχαντιστών.

Το ΚΚΕ επισημαίνει τις ευθύνες της ελληνικής συγκυβέρνησης και καλεί σε απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και τις δεσμεύσεις της ΕΕ. Ο πόνος και η οργή να μετουσιωθούν σε αλληλεγγύη για «της Γης τους κολασμένους», σε αγώνα για να εκλείψουν οι αιτίες αυτής της τραγωδίας, σημειώνει χαρακτηριστικά.

  • Συλλαλητήριο ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα στη Μεσόγειο οργανώνει την Πέμπτη 23 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, το ΠΑΜΕ.

ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ