Τρίτη 21 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις του ΣΦΕΑ 1967 - 1974

-- Εκδήλωση μνήμης για τη 48η επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, διοργανώνει σήμερα, Τρίτη, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 - 1974. Στην εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ, Ν. Τριανταφύλλου, και εκπρόσωπος της ΚΕΘΑ, ενώ θα γίνουν ομιλίες από τους Αν. Γκίκα, διδάκτορα Πολιτικών Επιστημών, Π. Μηλιαράκη, Νομικό και Γ. Λουκά, πρόεδρο του Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λευκωσίας. Θα υπάρξουν και παρεμβάσεις των συμμετεχόντων.

-- Την ίδια μέρα, στις 11.30 π.μ., ο ΣΦΕΑ 1967 - 1974 διοργανώνει εκδήλωση με κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, στο πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ.

-- Ακολούθως, στις 12 μ. στον ίδιο χώρο, στο Μουσείο Αντιδικτατορικής και Δημοκρατικής Αντίστασης, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα παρουσιάσουν Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων με τον τίτλο «Μορφές του Αντιδικτατορικού Αγώνα», όπου απεικονίζονται οι μορφές των αγωνιστών Σπύρου Μουστακλή, Δημήτρη Οπρόπουλου, Σάκη Καράγιωργα, Κώστα Γεωργάκη, Γιάννη Χαλκίδη, Γιώργου Τσαρουχά, Παναγιώτη Ελή και Νικηφόρου Μανδηλαρά.

Διάθεση χώρου για Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα

Στο μεταξύ, μετά από αίτημα του ΣΦΕΑ 1967 - 1974, το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι διαθέτει το χώρο βασανιστηρίων της πρώην ΚΥΠ Θεσσαλονίκης (βρίσκεται παραπλεύρως του Πολεμικού Μουσείου της συμπρωτεύουσας), για να χρησιμοποιηθεί ως Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ