Τετάρτη 22 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Προσανατολίζονται σε απεργία για τις 20 Μάη

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» (ΣΕΝΕ) αποφάσισε και θα εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που θα γίνει την Παρασκευή την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 20 Μάη. Καλεί όλα τα σωματεία των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των ιδρυμάτων Πρόνοιας άμεσα να συζητήσουν για όλα τα καυτά ζητήματα της Υγείας, να οργανώσουν από τα κάτω τον αγώνα τους, προκηρύσσοντας στις Γενικές τους Συνελεύσεις την απεργία και προετοιμάζοντάς την. Επίσης, καλεί τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων σε Υγεία και Πρόνοια να προκηρύξουν πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 20 Μάη.

Ξεχωριστή αναφορά κάνει ο ΣΕΝΕ στην απληρωσιά των ειδικευόμενων γιατρών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου οφείλονται δεδουλευμένα (εφημερίες και εξαιρέσιμες ώρες μηνών, καθώς και περικοπές παρελθόντων ετών). Η μοναδική απτή δέσμευση είναι ότι θα πληρωθούν στις 27.4.2015 τα χρωστούμενα του Δεκέμβρη 2014 για όλους (κι ίσως οι πέραν του πλαφόν εφημερίες από Σεπτέμβρη έως Δεκέμβρη 2014, που σημειωτέον θα πληρωθούν από τα έσοδα του νοσοκομείου). Για τα υπόλοιπα δεν έχει δρομολογηθεί καμιά από τις απαιτούμενες ενέργειες (υπογραφές υπουργών, επιμερισμός κλπ) και κονδύλι δεν υπάρχει!».

  • Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του νοσηλευτή/τριας (12 Μάη), με θέμα την «Εργασιακή εξουθένωση των υγειονομικών - Ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας στο νοσοκομείο», οργανώνει ο ΣΕΝΕ και καλεί Σχολές Υγείας και τα σωματεία νοσοκομείων να πάρουν μέρος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ