Πέμπτη 23 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Συμφωνίες για τα συμφέροντα των μονοπωλίων...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Ραντεβού το Μάη στις Βρυξέλλες έδωσαν οι υψηλόβαθμες διαπραγματευτικές αντιπροσωπείες Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών μετά την προχτεσινοβραδινή τετράωρη συνάντησή τους στην έδρα της ΕΕ με τη μεσολάβηση της επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Οι πρωθυπουργοί Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και Κοσσυφοπεδίου, Ισα Μουστάφα, τα «βρήκαν» σε ό,τι αφορά στο ξεπούλημα του εναπομείναντος δημόσιου τομέα στο προτεκτοράτο, καθώς συμφώνησαν αφενός στην προσωρινή «αναστολή» των ιδιωτικοποιήσεων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και στη συμμετοχή Σέρβων της περιοχής στην περαιτέρω διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων. Συμφώνησαν, επίσης, τις επόμενες μέρες να αναλάβουν διμερείς ομάδες εργασίας τη συζήτηση για τη διαδικασία συγκρότησης της λεγόμενης Ενωσης Σερβικών Δήμων Κοσσυφοπεδίου, αλλά και στο άνοιγμα δύο επιπρόσθετων διοικητικών περασμάτων σε Ράσκα και Μεντβέντζα στα διοικητικά όρια Σερβίας - Κοσσυφοπεδίου.

Σύγκλιση θέσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών διαφάνηκε και σε άλλα θέματα της ατζέντας των συνομιλιών, που ήταν μεταξύ άλλων η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες και η εφαρμογή συμφωνίας για πολιτική προστασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ