Παρασκευή 24 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψήφισμα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου

Συνυπογράφεται από συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλους φορείς

Κοινό ψήφισμα για την οξυμένη κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τα αιτήματά τους εξέδωσαν φορείς της Λήμνου. Το υπόμνημα υπογράφουν το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, τα Σωματεία Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εργαζομένων στους ΟΤΑ, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Συνταξιούχων ΙΚΑ και η Παλλημνιακή Επιτροπή της ΠΑΣΥ.

Μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα αναφέρεται: «Εδώ και τρεις μήνες η συγκυβέρνηση άλλαξε, αλλά τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου παραμένουν. Παραμένει και οξύνεται το πρόβλημα των υπέργηρων - υποσυντήρητων πλοίων άνω των 35 ετών, τύπου ΤΑΞΙΑΡΧΗ, με συχνές βλάβες, καθυστερήσεις και μεγάλους κινδύνους για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Η αντιναυτεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ -στην ίδια ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ- αφήνει τα νησιά μας χωρίς πλοία, τους ναυτεργάτες χωρίς δουλειά, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα τόσο στη μετακίνηση των επιβατών όσο και στον εφοδιασμό με προϊόντα τα νησιά μας.

Η κατεύθυνση της νομικής διεκδίκησης για την έκπτωση της ΝΕΛ από τις γραμμές των νησιών μας που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την πρόσφατη σύσκεψη των φορέων, δε δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα, αφού όλο το νομοθετικό πλαίσιο που δίνει το δικαίωμα στις εφοπλιστικές εταιρείες να δρομολογούν υπέργηρα πλοία όποτε θέλουν και με όποιες τιμές εισιτηρίων θέλουν, παραμένει.

Η ελπίδα βρίσκεται στους συντονισμένους αγώνες των νησιωτών και των ναυτεργατών. Η πάλη για αποκλειστικά Κρατικό, Ενιαίο Φορέα Μεταφορών, με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα συμφέροντα των εφοπλιστών, παραμένει επίκαιρη».

Ανάμεσα σε άλλα, σωματεία και φορείς διεκδικούν: Απρόσκοπτη, καθημερινή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου για όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επαναφορά του δρομολογίου της Θεσσαλονίκης. Μείωση των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων κατά 50%. Δωρεάν εισιτήρια για ανέργους, ειδικές τιμές για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (φοιτητές, συνταξιούχους, ΑΜΕΑ). Να καταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένοι μισθοί σε όλους τους ναυτεργάτες και σε όλους τους εργαζόμενους κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν λύσεις σε ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση (2021-08-21 00:00:00.0)
Διεκδικούν μέτρα για τις συγκοινωνίες (2021-08-20 00:00:00.0)
Οι διακοπές είναι δικαίωμα (2013-08-03 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες (2012-01-12 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την άθλια ακτοπλοϊκή σύνδεση (2009-05-22 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για συγκοινωνίες προς όφελος του λαού (2005-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ