Τρίτη 28 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
«Συνεννόηση για να κρατηθούμε στην Ευρωζώνη»

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, επισκέφθηκε το Σάββατο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης. Αντικείμενο της συνάντησης η πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές, η διασφάλιση του ευρωμονόδρομου και το ενδεχόμενο να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Ο Πρ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ενώ για τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών παρέπεμψε στον πρωθυπουργό.

Ο δε Στ. Θεοδωράκης επέμεινε ότι «χρειάζεται μια συνεννόηση πέρα από αυτά που λέμε συνήθως, μια συνεννόηση για να κρατηθούμε στην καρδιά της Ευρώπης. Να αποφύγουμε απερισκεψίες, να αποφύγουμε ξαφνικές ενέργειες, να αποφύγουμε τα ατυχήματα».

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του το «Ποτάμι» προειδοποιεί ότι «κάθε μέρα έρχονται στο φως εκθέσεις που δείχνουν ότι οι διεθνείς οργανισμοί προετοιμάζονται και θωρακίζονται για τη χρεοκοπία της χώρας. Τα αρνητικά σενάρια φουντώνουν. Η Ελλάδα απομονώνεται διαρκώς από τους εταίρους, όπως διαπίστωσε με οδυνηρό τρόπο και ο υπουργός Οικονομικών στην πρόσφατη σύνοδο του Eurogroup».

Παρακάτω, μιλά για «δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση και η χώρα» και ότι «η κατάσταση πλησιάζει στο σημείο δίχως επιστροφή».

Σε αυτή τη βάση ζητά από τον πρωθυπουργό «να αφήσει κατά μέρος τη μάχη των εντυπώσεων και τις εσωκομματικές ισορροπίες για να προσέλθει η χώρα στη διαπραγμάτευση με δέσμη συγκεκριμένων λύσεων, ώστε να φθάσουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα διασφαλίζει τη θέση μας στην Ευρωζώνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ