Πέμπτη 30 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ
Νέες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Διαμαρτύρονται όταν σπάνε βιτρίνες, αλλά όχι όταν σπάνε το σβέρκο του Φρέντι Γκρέι», έγραφε το πλακάτ μιας Αφροαμερικανίδας - σαφής αναφορά στη δήλωση του Προέδρου Μπ. Ομπάμα κατά της «βίας στη Βαλτιμόρη». Και χτες συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες στην πόλη, με αφορμή τον θάνατο του 25χρονου Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι στη διάρκεια σύλληψης από αστυνομικούς στις 12 Απρίλη, ενώ συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας που θα διαρκέσει έως τις 5 Μάη από τις 22.00 μ.μ. έως τις 5.00 π.μ. και η παρουσία 1.500 ανδρών της Εθνοφρουράς.

Και χτες, η αστυνομία κατέστειλε τη συγκέντρωση μερικών εκατοντάδων νεαρών που αψήφισαν την απαγόρευση κυκλοφορίας με βροχή δακρυγόνων, σπρέι πιπεριού, δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση.

Στη Βαλτιμόρη, πάντως, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η κουβέντα για τις φυλετικές, ταξικές ανισότητες έχει αρχίσει σε λαϊκές ανοικτές συνελεύσεις με καθημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και καλλιτεχνικές κινητοποιήσεις κυρίως από τις νεότερες γενιές που απαιτούν να σταματήσει η ρατσιστική βία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ