Πέμπτη 30 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
Νέα άρση ασυλίας σε χρυσαυγίτη βουλευτή

Την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη αποφάσισε χτες κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα του εισαγγελέα. Η υπόθεση αφορά ομιλία του Ηλ. Κασιδιάρη στις 11 Μάη 2011 με καθαρά ρατσιστικό και ναζιστικό περιεχόμενο, προτρέποντας τους συγκεντρωμένους, ανάμεσα σε άλλα, «να ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια», όπως είχε αποκαλέσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Είναι αξιοσημείωτο ότι κατά της άρσης ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη, εκτός από τη ΧΑ, ψήφισε και η ΝΔ. Ολα τα άλλα κόμματα ψήφισαν υπέρ της άρσης. Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Γιώργος Λαμπρούλης επισήμανε σχετικά ότι «η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί άλλη μία επιβεβαίωση του ναζιστικού και εγκληματικού χαρακτήρα της ΧΑ. Ερχεται να προστεθεί στη σειρά εγκληματικών πράξεων που έχουν διαπραχθεί από τη ΧΑ σε βάρος εργατών, μεταναστών κ.ά. Ουσιαστικά, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, πρόκειται για ξεκάθαρη πρόσκληση σε πογκρόμ».

Στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής, συζητήθηκε και το αίτημα του εισαγγελέα για την άρση ασυλίας του βουλευτή και εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνη, για εργατική διαφορά με υπάλληλο που απασχολούσε. Ο βουλευτής του ΚΚΕ ψήφισε υπέρ στην άρση ασυλίας, προκειμένου να εξεταστεί η υπόθεση του Κ. Καραγκούνη και να αρθεί η όποια σκιά υπάρχει σε βάρος του για ένα τέτοιο ζήτημα. Τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν κατά της άρσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ