Σάββατο 2 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Επισημοποιήθηκαν οι αλλαγές

Οπως αναμενόταν, μετά και τα λεγόμενα του ιδίου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, παρουσίασε και επίσημα την περασμένη Πέμπτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τις αλλαγές στο αθλητικό νομοσχέδιο, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία με τις ΟΥΕΦΑ - ΦΙΦΑ.

Ως κυριότερη απ' όλες είναι αυτή που αφορά στο άρθρο 15, στο οποίο προστέθηκε η επίμαχη αναφορά για την αυτοδιοικητική λειτουργία της ΕΠΟ, προβλέποντας, μεταξύ άλλων, πως «θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την ΕΠΟ».

Επίσης, για το δικαίωμα του υπουργείου να απαγορεύει τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, υπήρξε διαφοροποίηση στο χρόνο εκτέλεσης της ποινής, αφού, όπως προβλέπεται, αυτή θα ισχύει από την επόμενη σεζόν και όχι από την τρέχουσα που θα λαμβάνεται η απόφαση. Επίσης, ο υφυπουργός δέχτηκε για μία και μόνο σεζόν, τη σεζόν 2015 - 16, οι ομάδες των πρώτων κατηγοριών να αγωνίζονται κεκλεισμένων των θυρών, σε περίπτωση που τα γήπεδα που χρησιμοποιούν δεν έχουν προλάβει να εγκαταστήσουν συστήματα ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καμερών. Σε περίπτωση παράβασης θα ανακαλείται αυτόματα το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την ΕΕΑ. Η εν λόγω διάταξη προστέθηκε στο άρθρο 2 παρ. 11.

Προστέθηκε, επίσης, στο νομοσχέδιο, μετά από αίτημα της ΕΠΟ, ότι οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων θα λαμβάνονται υποχρεωτικά έως και δέκα ημέρες μετά τη συζήτηση της υπόθεσης για να μην υπάρχει χρονοτριβή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ