Σάββατο 2 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Τελικός... πρωτιάς στο ΟΑΚΑ

Την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Α1 που ισοδυναμεί με το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ παίζουν σήμερα στο ΟΑΚΑ οι δύο «αιώνιοι»

Eurokinissi

Την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Α1 που ισοδυναμεί με το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ παίζουν σήμερα στο ΟΑΚΑ οι δύο «αιώνιοι»
Πριν από το αναμενόμενο (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) ραντεβού των δύο αιωνίων στους φετινούς τελικούς της Α1 για τον τίτλο του πρωταθλητή ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ολυμπιακός και ο δεύτερος Παναθηναϊκός καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα άλλου είδους... τελικό. Αυτό που, ουσιαστικά, θα κρίνει την πρωτιά στην κανονική περίοδο και φυσικά το πλεονέκτημα έδρας μέχρι το τέλος των πλέι οφ. Αυτό ισχύει για το σημερινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ (19.00 ΝS2) των δύο αντιπάλων, που θα διεξαχθεί ως εξ αναβολής για τις υποχρεώσεις της 24ης αγωνιστικής, αφού ο αγώνας είχε αναβληθεί λόγω των υποχρεώσεών τους στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Οι γηπεδούχοι «πράσινοι» στη σκιά του θέματος που προέκυψε με τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε χρήση κάνναβης σε δείγμα του μετά τον τελικό Κυπέλλου αλλά και του αποκλεισμό τους από το φετινό φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, ψάχνουν την ευκαιρία για αγωνιστική και κυρίως ψυχολογική ανάκαμψη. Με το στόχο του τίτλου στο πρωτάθλημα να είναι πλέον ο μοναδικός που έχει απομείνει στο «τριφύλλι», επιδιώκουν να κάνουν το δρόμο τους στο πρωτάθλημα κάπως πιο εύκολο για αυτούς (βλ πλεονέκτημα έδρας) ενόψει πλέι οφ. Για να συμβεί αυτό όμως, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει σήμερα να νικήσει με διαφορά πάνω από 6 πόντους για να καλύψει την ήττα στο ΣΕΦ (81-75), ώστε να έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό στο ρετιρέ. Στα καλά νέα η επιστροφή του Σλότερ που αποθεραπεύτηκε.

Στην άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός, με ανεβασμένη ψυχολογία από τις νίκες επί της Μπαρτσελόνα και την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, δεν θέλει με τίποτα να χαλάσει το καλό κλίμα. Μια νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου του στο ΟΑΚΑ, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση της πρωτιάς στο πρωτάθλημα, άλλωστε, θα αποτελέσει και την καλύτερη ψυχολογική... ένεση, ενόψει των υποχρεώσεων για το φάιναλ φορ σε ένα 15ήμέρο (15 Μάη). Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει... κερδισμένος ακόμα και με ήττα εάν αυτή είναι με λιγότερους από 6π.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, ο Λαφαγιέτ πρόσθεσε έναν πονοκέφαλο της τελευταίας στιγμής στον τεχνικό Γιάννη Σφαιρόπουλο, αφού υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία την Τετάρτη και διαπιστώθηκε πως ταλαιπωρείται από οστεΐτιδα και ελαφρά θλάση κάτι που θα τον κρατήσει εκτός για μια βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ