Παρασκευή 8 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Να κλείσετε τη συμφωνία... αλλά και να την ψηφίσετε

Συμφωνία με τους πιστωτές εδώ και τώρα, έστω κι αν οδηγεί σε νέο μνημόνιο, ζητά το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση. Δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευ. Βενιζέλος: «Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να συνειδητοποιεί ότι αυτά που συμφωνεί με τους διεθνείς συνομιλητές του δεσμεύουν τον ίδιο, την κυβέρνησή του και τη χώρα και δεν μπορεί εύκολα να παλινδρομήσει».

Πρόσθεσε ότι «αυτά όλα δεν έχουν ως σκοπό να πάρουμε μια συμπαθητική δήλωση στο Γιούρογκρουπ της Δευτέρας για να μην έχουμε προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την ερχόμενη Τετάρτη. Ολα αυτά πρέπει να οδηγήσουν σε άρση της αβεβαιότητας, σε μία υπεύθυνη συμφωνία, στην οποία έπρεπε να έχουμε καταλήξει προ πολλού. Από τις 28 Φεβρουαρίου, για να βγούμε από το μνημόνιο και να πάμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή. Τώρα, δυστυχώς, συμφωνία σημαίνει βαθύτερα στο μνημόνιο, μνημόνιο 3. Αλλά εδώ μας έφερε η κυβέρνηση της "πρώτης φοράς αριστερά"».

«Πρέπει τώρα να καταλάβουν ότι υπάρχει κόστος. Και αυτό τους βαραίνει όλους, όχι μόνο τον κ. Τσίπρα. Και να ξέρουν ότι το κοινοβουλευτικά μικρό ΠΑΣΟΚ δεν θα τους βγάλει από τη δύσκολη θέση», προειδοποίησε, κάνοντας σαφές ότι η νέα συμφωνία και τα αντιλαϊκά μέτρα που θα την συνοδεύουν θα πρέπει να υπερψηφιστούν στη Βουλή καταρχάς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ