Παρασκευή 22 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Αθώος ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ

Αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Καρδίτσας, τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΜΕ του νομού Σεραφείμ Τσιώνο, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή άσκησε, όπως έπρεπε, τα συνδικαλιστικά καθήκοντά του.

Συγκεκριμένα ο Σ. Τσιώνος μηνύθηκε από τον πρώην Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Καρδίτσας Κώστα Μακροστέργιο, με τις κατηγορίες της «συκοφαντικής δυσφήμισης» και της «εξύβρισης», ύστερα από επίσκεψη που είχε κάνει ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ στο σχολείο τον Νοέμβρη του 1998. Το κατηγορητήριο, όμως, κατέρρευσε κατά την ακροαματική διαδικασία και κρίθηκε από το δικαστήριο ανυπόστατο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κ. Μακροστέργιος είχε διατελέσει μέλος της επιτροπής διεξαγωγής των εξετάσεων του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς, παρά την ομόφωνη απόφαση του κλάδου για αποχή.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Καρδίτσας επισημαίνει: «Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, δηλώνει ότι στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης δεν έχουν θέση προσφυγές στα δικαστήρια και μάλιστα από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Σκοπός της ΕΛΜΕ είναι η επίλυση εκπαιδευτικών προβλημάτων και η βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Στα πλαίσια αυτά δεν έχουν θέση πρόσθετοι περιορισμοί της δράσης της. Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας στην πολύχρονη λειτουργία της έχει να επιδείξει πλούσιο έργο, που τιμά τα μέλη της, η δε κοινωνική προσφορά της τυγχάνει ευρύτατης εκτίμησης και αναγνώρισης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ