Τρίτη 12 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Σήμερα αναμένονται οι δηλώσεις παράστασης Πολιτικής Αγωγής

Με τα αιτήματα της Πολιτικής Αγωγής και των φορέων για τη μεταφορά της δίκης της φασιστικής - ναζιστικής Χρυσής Αυγής να βρίσκονται στο προσκήνιο, συνεχίζεται σήμερα, μετά από δεύτερη διακοπή, η διαδικασία της δίκης. Να υπενθυμίσουμε ότι και αυτή η προηγούμενη δικάσιμος διακόπηκε για να οριστεί νέος συνήγορος για κατηγορούμενο, και να ενημερωθεί για τη δικογραφία. Για το επίμαχο θέμα της αίθουσας η πρόεδρος του δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη είχε πει ότι: «Είμαστε δικαστές και ήρθαμε εδώ για να δικάσουμε, δεν έχουμε χώρους εμείς για να πούμε να πάει η δίκη. Είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας, αν βρεθεί αίθουσα θα μεταφερθούμε αμέσως». Σήμερα, επιπρόσθετα, αναμένονται οι δηλώσεις παράστασης Πολιτικής Αγωγής όλων των υποθέσεων.

Χτες έγινε νέα συνάντηση φορέων του Κορυδαλλού (ανάμεσά τους γονιών και εκπαιδευτικών) και βουλευτών με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, με αίτημα τη μεταφορά της δίκης. Με παρέμβασή της το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, Διαμάντω Μανωλάκου, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει το αίτημα για μεταφορά της δίκης εκτός Κορυδαλλού ν' αποτελέσει άλλοθι για αναβολή της δίκης. Μάλιστα επεσήμανε ότι η επίθεση που δέχτηκε βασικός μάρτυρας του κατηγορητηρίου (φίλος του Παύλου Φύσσα) από χρυσαυγίτες, και η τραμπούκικη συμπεριφορά του υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Λαγού με τις απειλές στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, επιβεβαιώνουν το αίτημα των κατοίκων του Κορυδαλλού για μεταφορά της δίκης σε άλλο χώρο και ειδικά στο Εφετείο.

Το ίδιο εκφράστηκε και από τους φορείς. Επιπρόσθετα, στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η χτεσινή συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με όλους τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής. Ο υπουργός δήλωσε ότι αναγνωρίζει τα προβλήματα τόσο εντός της αίθουσας του Κορυδαλλού, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της. Για το λόγο αυτό, ανέφερε, «έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή νέας αίθουσας η οποία θα είναι έτοιμη στις αρχές του Σεπτέμβρη 2015. Εφόσον η διευθύνουσα τη δίκη ζητά άλλη αίθουσα, είμαι έτοιμος να φροντίσω για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα».

Ν' αναφέρουμε τέλος, ότι την Παρασκευή 8/5 οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής όλων των συνεκδικαζόμενων υποθέσεων στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, Δ. Μόκκα, όπου και έθεσαν το σχετικό αίτημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δέσμευση για μέτρα επιτάχυνσης (2018-11-08 00:00:00.0)
Αποχώρησαν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής (2018-02-28 00:00:00.0)
Ανώνυμα οι αποκαλούμενοι προστατευόμενοι μάρτυρες (2017-10-27 00:00:00.0)
Συνεχίστηκε η κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού της «ΔΙ.ΑΣ» (2016-06-10 00:00:00.0)
Συνεχίστηκε η συζήτηση για την παράσταση Πολιτικής Αγωγής (2015-06-26 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η δίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής (2015-06-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ