Παρασκευή 10 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίστηκε η κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού της «ΔΙ.ΑΣ»

Από τις 27 Ιούνη η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής μεταφέρεται στην αίθουσα τελετών του Εφετείου. Μέχρι τότε (αλλά και για 1 δικάσιμο του Ιούλη), η δίκη θα διεξάγεται στον Κορυδαλλό. Η Πολιτική Αγωγή ζήτησε, χτες, να προσέλθουν στη δίκη 18 κατηγορούμενοι που σχετίζονται άμεσα με την υπόθεση του Π. Φύσσα, αλλά συνήθως απουσιάζουν από το δικαστήριο, γιατί «η κατάθεση των γεγονότων στις προσεχείς συνεδριάσεις από αυτόπτες μάρτυρες καθιστά αναγκαία την παρουσία τους, για τη διαδικασία της αναγνώρισης προσώπων», όπως σημειώθηκε. Και χτες από το δικαστήριο απουσίαζε ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς. Μόνο δύο κατηγορούμενοι βρίσκονταν στο εδώλιο...

Χτες, συνεχίστηκε η κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ» Α. Μπιανγκή, που είχε διακοπεί στις 11 Γενάρη. Ο αστυνομικός κλήθηκε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μαζί με άλλους, να μεταβεί στην Τσαλδάρη, ενώ ήταν και ο μοναδικός που έφερε βαρύ οπλισμό, ένα υποπολυβόλο Μ5. Επικαλέστηκε τον παράγοντα του φόβου ως καθοριστικό για την Αστυνομία που έφθασε στο σημείο. Αλλωστε, είπε στην πρόεδρο ότι δεν είχε κληθεί να παραστεί σε άλλο συμβάν με εμπλεκόμενη τη Χρυσή Αυγή, παρά μόνον για επιτήρηση και τη μετάδοση εικόνας, σε πορείες της στον Πειραιά. «Μόνο στην περίπτωση στο Πέραμα (σ.σ. δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ) μας είπαν από το κέντρο να προσέχουμε...». Επιπρόσθετα, απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι οι χρυσαυγίτες δημιουργούσαν μια ομαδική «οχλαγωγία», που προκαλούσε το φόβο.

Από την Πολιτική Αγωγή επιδείχθηκε στον μάρτυρα αστυνομικό φωτογραφία που είχε δει τη δημοσιότητα με το τάγμα εφόδου της Νίκαιας, τον πυρηνάρχη Πατέλη και τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, να χαιρετάνε ναζιστικά. Ειπώθηκε χαρακτηριστικά:

Πολιτική Αγωγή: Είχατε πληροφορηθεί τι ιδεολογίας ήταν η ΧΑ;

Μάρτυρας: Οχι.

Π. Αγωγή: Γνωρίζετε κάποιον από αυτή τη φωτογραφία;

Μάρτυρας: Τον κ. Ρουπακιά.

Π. Αγωγή: Ο χαιρετισμός που εκδηλώνεται γνωρίζετε τι είναι;

Μάρτυρας: Χαιρετάνε ναζιστικά.

Επιπρόσθετα, αίσθηση προκάλεσε και η διάψευση από τον μάρτυρα - απαντώντας σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής - άλλης κατάθεσης συναδέλφου του αστυνομικού ότι ο Ρουπακιάς θα μπορούσε να διαφύγει μετά το φόνο, καθώς ήταν μόνος στο αυτοκίνητο, με τη μηχανή αναμμένη.

Τέλος, ακόμη μια φορά οι συνήγοροι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών, με στρεψόδικα ερωτήματα και παραπειστικά, προσπάθησαν ν' αμφισβητήσουν ότι οι άλλοι από το τάγμα εφόδου ήταν χρυσαυγίτες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να ήταν ακόμα και αντιφασίστες φίλοι του Παύλου Φύσσα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ