Παρασκευή 10 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Παρέμβαση σε κατεύθυνση διευκόλυνσης της κυβερνητικής προπαγάνδας

Το δικό του στίγμα πρόσθεσε, χτες, ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, στις διεργασίες που «τρέχουν», αλλά και στην κυβερνητική επιχείρηση να τις αξιοποιήσει ώστε να επισκιαστεί η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Σε συνέντευξή του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, ανέφερε ότι «θα συζητηθεί τον προσεχή μήνα (...) Θα γίνει προσπάθεια οπωσδήποτε να υπάρξει μια ευρύτατη συναίνεση, ώστε ο εκλογικός νόμος που θα αποφασιστεί από τη Βουλή να έχει τη συνταγματική βάση, έτσι ώστε να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές», για τις οποίες ανέφερε ότι θα γίνουν στη λήξη της θητείας της κυβέρνησης.

Και πρόσθεσε: «Είναι γνωστή και η άποψή μου και η προγραμματική άποψη και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλων κομμάτων μέσα στη Βουλή για την απλή αναλογική, για τα όρια, για τα μπόνους, για όλα αυτά». Ειδικά για το εκλογικό όριο εισόδου στη Βουλή, δείχνοντας ότι οι διεργασίες είναι στο «φουλ», σημείωσε ότι «ως προς το κατώφλι, παραδείγματος χάρη, συνηγορεί στο ότι ήδη έχει αποκατασταθεί ή μπορεί να αποκατασταθεί περαιτέρω ο πολιτικός πλουραλισμός, όπως λέμε και η παρουσία όλων των φωνών μέσα στη Βουλή» και ότι «από εκεί και πέρα, το στοιχείο, παραδείγματος χάρη, "άδολη αναλογική" δεν μπορεί να αναφέρεται σε προσωπικά ή σε προσωποπαγή κόμματα, που να είναι δυνατόν, ας πούμε, να διαμορφώσει ένα μπουκέτο μερικών δεκάδων κομμάτων μέσα στη Βουλή». Πάντως, ξεκαθάρισε ότι ο εκλογικός νόμος «είναι ζήτημα για το οποίο, απ' ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση εργάζεται για να έρθει και να τεθεί και να επιλυθεί, αν είναι δυνατόν, τώρα, δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι».

Οσον αφορά στη συνταγματική αναθεώρηση, επισήμανε ότι η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει στις 24/7 και θα διαρκέσει έως τα τέλη Σεπτέμβρη. Απέδωσε σε «παρεξήγηση» την αναφορά της κυβερνητικής εκπροσώπου στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, κάνοντας σαφές ότι «η διαδικασία ψήφισης του νέου Συντάγματος στην επόμενη Βουλή, που θα είναι αναθεωρητική, θα γίνει κατά το άρθρο 110 του Συντάγματος». Σημείωσε ωστόσο ότι «για επιμέρους άλλα ζητήματα», στα οποία συμπεριέλαβε, για παράδειγμα, και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, «η ίδια η ζωή σού δίνει το έναυσμα να αναληφθούν ενδεχομένως κάποιες πρωτοβουλίες».

Προανήγγειλε, επίσης, ότι η σύμβαση για το Ελληνικό θα κατατεθεί στη Βουλή 16 - 17 Νοέμβρη, καθώς και τη συγκρότηση Επιτροπής για τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων ΕΕ - ΗΠΑ (ΤΤΙΡ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ