Παρασκευή 10 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

Στη Δρέσδη της Γερμανίας βρίσκεται από χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, για να συμμετάσχει στην 64η συνάντηση της περιλάλητης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Η συνάντηση ολοκληρώνεται την Κυριακή με τη συμμετοχή περίπου 130 εκπροσώπων του κεφαλαίου, αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων, διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αστικών ΜΜΕ και πανεπιστημίων από 20 χώρες.

Ενδεικτικά, η φετινή θεματολογία περιέχει: Εξελίξεις. Κίνα. Ευρώπη (μετανάστευση, ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις, προοπτική, ενότητα). Μέση Ανατολή. Ρωσία. Πολιτικό τοπίο και οικονομία των ΗΠΑ (ανάπτυξη, χρέος, μεταρρυθμίσεις). Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Γεωπολιτική της Ενέργειας και τιμές. «Επισφαλείς εργαζόμενοι» και μεσαία στρώματα. Τεχνολογική καινοτομία.

Στη λίστα των 130 καλεσμένων φιγουράρουν εκπρόσωποι ιμπεριαλιστικών οργανισμών και κυβερνήσεων όπως: Κριστίν Λαγκάρντ (γενική διευθύντρια του ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα (αντιπρόεδρος της Κομισιόν), Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ), Μαρκ Ρούτε (πρωθυπουργός της Ολλανδίας), Μεχμέτ Σιμσέκ (αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας), Ζοζέ Μπαρόζο (πρώην πρόεδρος της Κομισιόν), Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (υπουργός Αμυνας της Γερμανίας), Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας), Τόμας ντε Μαϊζιέρ (υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας), Κρίστα Μαρκβάλντερ (πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Τσεχίας), Τσαρλς Μισέλ (πρωθυπουργός του Βελγίου), Μπιλ Μορνό (υπουργός Οικονομικών του Καναδά), Μάικλ Νούναν (υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας), Σόρεν Πιντ (υπουργός Δικαιοσύνης της Δανίας), Λοράν Φαμπιούς (πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου της Γαλλίας), Μαγκνταλένα Αντερσον (υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας), ο βασιλιάς της Ολλανδίας και, βεβαίως, ο Χένρι Κίσινγκερ κ.ά.

Από Ελλάδα συμμετέχουν, εκτός του προέδρου της ΝΔ, και οι Γ. Λογοθέτης («Libra Group») και Γ. Παπαλεξόπουλος («ΤΙΤΑΝ»).

Στη Δρέσδη έχουν μεταβεί και εκπρόσωποι μονοπωλίων, όχι άσχετων με την ατζέντα των συζητήσεων, όπως της πορτογαλικής «Galp Energia», της «Royal Dutch Shell» και της «Norsk Hydro ASA» (αλουμίνιο και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), των επενδυτικών «Evercore», «Y Combinator», EQT, των τραπεζικών ομίλων Deutsche Bank, Santander και HSBC, της αυτοκινητοβιομηχανίας «Fiat», της «Airbus», της «Ryanair», της «Siemens», της «Palantir Technologies» (πληροφορική), της «Deep Mind» (τεχνητή νοημοσύνη - ανήκει στην «Google»), των εταιρειών τηλεπικοινωνιών «Talk Talk Telecom», «Telefonica» και «Deutsche Telekom», του «Linked In» (ιστοχώρος επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης) κ.ά.

Φυσικά, το περιεχόμενο των συζητήσεων δεν πρόκειται να δει το φως της δημοσιότητας, καθώς η «ομερτά» των συμμετεχόντων αποτελεί απαράβατο κανόνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ