Παρασκευή 10 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
«Μασάζ» στο λαό για να καταπιεί τις «μεταρρυθμίσεις»

Να χρυσώσει το χάπι ώστε να καταπιεί ο λαός αμάσητα νέα αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να επιταχυνθεί η επιχείρηση αναθέρμανσης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, επιχείρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Μεσόγειος FM» της Νάξου.

Προσπερνώντας ότι όλα τα δημοσιονομικά μείγματα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης εμπεριέχουν αντιλαϊκά μέτρα, με διαφορετικές δοσολογίες φορομπηξίας, περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες, φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο, ο Στ. Θεοδωράκης υποστήριξε πως «δε θα πρέπει να σκέφτεται κάποιος ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι επιδρομή στο πορτοφόλι του. Οταν εμείς λέμε μεταρρυθμίσεις εννοούμε επί παραδείγματι: Τη μείωση του κομματικού κράτους, τη μείωση των πολιτικών στελεχών στα υπουργεία (...) Αυτά είναι όλα μεταρρυθμίσεις». Λες και αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα λύσουν λαϊκά προβλήματα...

Την ίδια ώρα, βέβαια, συμβιβαζόταν με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, που πλήττει πρώτα και κύρια τα πλατιά λαϊκά στρώματα: «Το θέμα του ΦΠΑ δε θα αλλάξει. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Αυτό που πρέπει να βρούμε αυτή τη στιγμή είναι κάποιους ξεχωριστούς τρόπους να στηρίξουμε τους νησιώτες μας γιατί η Ελλάδα χωρίς τα νησιά δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει», είπε, παραπέμποντας γενικά σε κάποια μέτρα εξισορρόπησης που μένει να ...αναζητηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ