Παρασκευή 10 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Καβγάδες» με την κυβέρνηση επί σημείων στο πεδίο της στρατηγικής σύμπλευσης

Την απόφαση της ΝΔ να καταψηφίσει επί της αρχής το λεγόμενο «αναπτυξιακό νόμο» της κυβέρνησης ανέπτυξε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γ. Κουμουτσάκος, στην προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκαλύψει τη στρατηγική της σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ψάχνοντας διαφοροποιήσεις στα σημεία και συμβάλλοντας στον αποπροσανατολισμό του λαού.

Είπε ο Γ. Κουμουτσάκος σε ενημέρωση συντακτών: «Οταν η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη 100 δισ. ευρώ επενδύσεις τα επόμενα χρόνια, μόνο ως φάρσα μπορεί να αποκαλείται αυτός ο νόμος "αναπτυξιακός" (...) Η ΝΔ λέει "όχι" επί της αρχής, για τους εξής λόγους: 1) Το σχέδιο του αναπτυξιακού νόμου έρχεται σε ένα περιβάλλον ύφεσης, τραγικής έλλειψης ρευστότητας, μεταρρυθμιστικής οπισθοδρόμησης και φορολογικής εξόντωσης. 2) Το σχέδιο του αναπτυξιακού νόμου είναι ένα "πουκάμισο αδειανό", καθώς διαθέτει περίπου 600 εκατ. ευρώ το χρόνο, όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες έφτασαν τα 6,7 δισ. ευρώ τον Απρίλιο 2016. 3) Το σχέδιο του αναπτυξιακού νόμου συνιστά επιστροφή στον κομματισμό και στη γραφειοκρατία».

Πεδίο κοκορομαχίας το Σύνταγμα

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι παραβιάζει το Σύνταγμα και το ευτελίζει. Αναφερόμενος στις απαξιωτικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τις προγραμματιζόμενες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος «Παραιτηθείτε», υποστήριξε ότι «ξεπερνούν τα όρια της συνταγματικής ανοχής και της δημοκρατικής τάξης». Πρόσθεσε ότι «πρόθεση παραβίασης του Συντάγματος αποκαλύπτουν και οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου για δημοψήφισμα, που να αφορά στη συνταγματική αναθεώρηση (...) Μόνο η χούντα έκανε δημοψήφισμα για το Σύνταγμα (...). Το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει αποκλειστικά και μόνο δύο τύπους δημοψηφίσματος, στους οποίους δεν περιλαμβάνεται η συνταγματική αναθεώρηση (...) Η διαδικασία αναθεώρησης είναι αυστηρά προσδιορισμένη, γίνεται σε δύο φάσεις από δύο διαδοχικές Βουλές και απαιτεί αυξημένες πλειοψηφίες».

«Κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος» χαρακτήρισε και τις «δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή κ. Κυρίτση, ότι στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να χτυπήσουν - μέσω της εφορίας - όλους τους Ελληνες που ψήφισαν "ναι" στο δημοψήφισμα (...) Στον ευτελισμό του Συντάγματος, όμως, οδηγούν και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου - και όχι μόνο - για "εγκληματικές πολιτικές" και "αντισυνταγματικές αποφάσεις", όπως ο ίδιος είπε, για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά (...) και καλλιεργούσε κλίμα ανοχής απέναντι σε τέτοιες παραβιάσεις».

«Παραιτηθείτε»

Παραπέρα, τοποθετούμενος για το ενδεχόμενο συμμετοχής βουλευτών της ΝΔ στη συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε», έσπευσε να ασπαστεί το πρόταγμά του εφόσον βασικά ταυτίζεται με αυτό της ΝΔ:

«Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας είναι βαθιά δυσαρεστημένη και ζητά πλέον την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα. Είναι πολύ φυσιολογικό, επομένως, να αναπτύσσονται κινητοποιήσεις και να γίνονται συγκεντρώσεις που εκφράζουν το αίτημα αυτό των πολιτών. Τα ποσοστά των πολιτών που εκφράζουν τη βαθιά απαισιοδοξία τους για το παρόν και το μέλλον της χώρας ξεπερνούν το 80%».

Επιχείρησε, ωστόσο, να την εμφανίσει δίχως «καπέλο»: «Είναι γνωστό ότι η συγκέντρωση "Παραιτηθείτε", στις 15 Ιουνίου, οργανώνεται χωρίς συμμετοχή των κομμάτων, όπως οι ίδιοι οι διοργανωτές επιθυμούν (...) η συγκέντρωση δεν πρέπει να "καπελωθεί" από κόμματα. Επομένως, η ΝΔ δεν θα έχει οργανωμένη συμμετοχή και συντεταγμένη παρουσία βουλευτών. Ομως. Οπως κάθε πολίτης, έτσι και κάθε βουλευτής αποφασίζει ο ίδιος» πρόσθεσε, προδιαθέτοντας για συμμετοχή βουλευτών της ΝΔ στη σχεδιαζόμενη συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ