Παρασκευή 22 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φλαμένκο στο Λυκαβηττό

Τρία από τα μεγαλύτερα ονόματα του φλαμένκο, οι Αντόνιο Κανάλες, Χριστίνα Ογιος και Μαρία Παχές, θα μας μυήσουν στο φλαμένκο, με παραστάσεις στο Λυκαβηττό (27, 28/6, 5/7).

Στις 27/6, η Μαρία Παχές θα παρουσιάσει το νέο έργο της «Flamenco Republic». Μαζί της, ο Μανουέλ Σολέρ (από τους σημαντικότερους περκασιονίστες). Στις 28/6 θα παρουσιαστεί το «Torero», μιούζικαλ φλαμένκο με τον Αντόνιο Κανάλες και το 20μελές συγκρότημά του. Πρόκειται για δραματικό μιούζικαλ, που περιγράφει το φόβο, το πάθος και την αφοσίωση του ταυρομάχου στην τέχνη του. Συγχρόνως αναδεικνύει τα κοινά χαρακτηριστικά του φλαμένκο και της ταυρομαχίας. «Στο πέρασμα του χρόνου», τιτλοφορείται το έργο που θα παρουσιάσει στις 5/7 η θρυλική Χριστίνα Ογιος και το μπαλέτο της. Η παράστασή της με οκτώ μέρη αναδεικνύει τη σκοτεινή και φωτεινή πλευρά της τέχνης της.

Παράλληλα με τις παραστάσεις, στον πολυχώρο «Αθηναΐς» (τηλ. 34.80.000) φιλοξενούνται (έως 6/7) δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις. Ο ζωγράφος David Zaafra εκθέτει τα έργα του, που παρουσιάζουν την οπτική απεικόνιση του φλαμένκο, ενώ ο φωτογράφος Paco Sanchez εκθέτει σημαντικές στιγμές της ιστορίας του φλαμένκο. Επίσης εκτίθενται κοστούμια και αφίσες παραστάσεων και άλλα αντικείμενα. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και προβολές των ταινιών: «Μάγος Ερωτας» του Κάρλος Σάουρα με την Μαρία Παχές και την Χριστίνα Ογιος (25/6 και 3/7, 9μμ). «Vengo το αίμα των τσιγγάνων» του Τόνι Γκατλίφ, με τον Αντόνιο Κανάλες, (26/6, 9 μ.μ.). «Ματωμένος Γάμος» του Κάρλος Σάουρα με τη Χριστίνα Ογιος, (2/7, 9 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ