Παρασκευή 22 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Πολιτιστικές διαδρομές

Ο συνθέτης Νίκος Πλατύραρχος
Ο συνθέτης Νίκος Πλατύραρχος
Ο συνθέτης Νίκος Πλατύραρχος και το σύνολο «Μείζονες απουσίες» φιλοξενούνται στην «Αίγλη» Ζαππείου, από σήμερα (9.30μμ) μέχρι τις 28/6. Θα παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με μουσική από τον «Σεπτέμβριο», τον ορχηστρικό δίσκο του Ν. Πλατύραρχου, από το «Χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι και θέματα από τον κινηματογράφο.

  • Αριες των Μπελίνι, Ντονιτσέτι, Βέρντι, Ντελίμπ και Μασνέ θα παρουσιάσει η Γαλλίδα σοπράνο Ελιζαμπέτ Βιντάλ, σήμερα (9μμ), στο Μέγαρο Μουσικής. Θα την πλαισιώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Αντζελο Καβαλάρο.
  • Ο Γιώργος Νταλάρας δίνει συναυλία τη Δευτέρα, στο «Κατράκειο» της Νίκαιας, με τραγούδια από την τελευταία του δισκογραφική δουλιά και παλιότερα κομμάτια. Μαζί του ο Χρήστος Θηβαίος.
  • Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν και σήμερα (10μμ), στο «Λοκομοτίβ» (Παναθηναϊκού 9, 6469.087), ένα πρόγραμμα με τραγούδια μεγάλων δημιουργών του «έντεχνου», χωρίς μικρόφωνα.
  • «Γιορτές της Θάλασσας» από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στο Δήμο Αλίμου. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, παραστάσεις μαριονέτας και θεάτρου σκιών, προβολές, επιδείξεις ναυαγοσωστικής. Αύριο (9.30μμ) θα δώσουν συναυλία οι Διονύσης Τσακνής και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.
  • Το Κουαρτέτο τζαζ του Δημήτρη Βασιλάκη θα δώσει συναυλία αύριο (9.30μμ) στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου (Σταδίου και Πεσμαζόγλου), με ελεύθερη είσοδο. Στο τραγούδι η Κάρεν Σόλομον.
  • «Οι "Μετάλικα" συναντούν τον Χιώτη» είναι ο τίτλος της συναυλίας του ωδείου «Αμαντέους», αύριο (7.30μμ), στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Γκράβας (Ταϋγέτου 60, Πατήσια). Είσοδος ελεύθερη.
  • Στο «Κατράκειο» τραγουδά ο Γιώργος Νταλάρας
    Στο «Κατράκειο» τραγουδά ο Γιώργος Νταλάρας
    Με το έργο «Ο Καραγκιόζης υπερχρεωμένος» ο καραγκιοζοπαίχτης Πάνος Καπετανίδης ξεκινά αύριο (9μμ) τις παραστάσεις του στην πλαζ «Βοτσαλάκια», στην Καστέλα. Στον ίδιο χώρο χώρο θα δίνει παραστάσεις κάθε Σαββατοκύριακο, μέχρι 9/9. Είσοδος ελεύθερη.
  • Η χορευτική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ν. Ερυθραίας πραγματοποιεί βραδιά χορού, αύριο (8.30μμ), στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ερυθραίας (Δρυμπέτη και Κερκύρας).
  • «Ελλήνων Φυσιογνωμία» τιτλοφορείται η μουσικοχορευτική παράσταση, που θα παρουσιάσει το Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού την Κυριακή (9μμ), στο Κηποθέατρο του Δήμου Παπάγου (Κορυτσάς, 6η στάση Παπάγου). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορούς και σκοπούς από Θράκη, ΒΑ Αιγαίο, Μ. Ασία και Καππαδοκία. Είσοδος με προσκλήσεις (0944 731843).
  • Ο Σύλλογος Γυναικών και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αγ. Στεφάνου οργανώνουν την Κυριακή (8.30μμ) εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου. Συμμετέχουν οι χορευτές του Κέντρου Παραδοσιακών Χορών του Συλλόγου και γνωστοί μουσικοί λαϊκών οργάνων (Παπαναστασίου, Δημούδης, Σαραντίδης, Ηλιάδης, Κοφτερός, Σκορδαλός, Φωτιάδης, Κώτσου).
  • Στο λόφο της Φιλοθέης, κρυμμένη στο πράσινο, βρίσκεται μια παλιά στρογγυλή εγκαταλειμμένη δεξαμενή. Πάνω στη στέγη βρίσκεται η κατασκευή της Μικαέλας Καραγιάννη, «Σπείρα Ι». Πρόκειται για κατασκευή διαμέτρου 23 μ., φτιαγμένη από πέτρες προερχόμενες από τον περιβάλλοντα χώρο. Πάνω στο έργο αυτό, η ομάδα χορού «Πέλματα» (πρώην «Σπείρα»), θα παρουσιάσει την Κυριακή (7.30μμ) ένα χορευτικό δρώμενο σε χορογραφική επιμέλεια της Μαριλένας Καρέττα και μουσική του Μιχάλη Κλαπάκη. Στο χορευτικό συμμετέχουν οι: Κ. Ζαμπέλα, Κ. Κασιούμη, Εύα Μπουρνιά, Ν. Ξιφαράς, Λ. Τριαντάρη. Στα φωνητικά η Αννα Καραγιάννη. Είσοδος στο χώρο από Καραϊσκάκη και Μπουμπουλίνας.
  • Αφιερωμένη στον αγώνα των Κυπρίων είναι η εκδήλωση, που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Αμαρουσίου, σήμερα (8.30μμ), στην Πλατεία Δεξαμενής (Νέα Λέσβος).
  • Στο πλαίσιο του «3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας», στη «Βίλλα Στέλλα» (Σοφίας και Γαλήνης), Ηράκλειο Αττικής, σήμερα εγκαινιάζονται οι φωτογραφικές εκθέσεις των Ασπασίας Βουδούρη και Νίνας Μπάκα.
  • Τη Δευτέρα (8.30μμ), στο Αλσος Αιγάλεω, θα γίνει εκδήλωση - συζήτηση για το θεσμό των Συμποσίων Γλυπτικής. Θα μιλήσει η Αθηνά Σχινά, κριτικός - ιστορικός Τέχνης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ