Τετάρτη 13 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 - ΠΛΕΙ ΟΦ
«Κιτρινόμαυρη» κόντρα

Eurokinissi

Το ντέρμπι του 4ου της βαθμολογίας Αρη και της 5ης ΑΕΚ είναι το παιχνίδι που ξεχωρίζει στη σημερινή πρεμιέρα της Α` φάσης των πλέι οφ στην Α1, όπου συμμετέχουν οι πρώτες οκτώ ομάδες της βαθμολογίας. Σημειώνεται πως απ' το πρόγραμμα αναβάλλεται το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, εξαιτίας των επερχόμενων υποχρεώσεων των ερυθρολεύκων για το «φάιναλ φορ» της Ευρωλίγκας. Η πρόκριση στην επόμενη φάση κρίνεται στις δυο νίκες, ενώ το πλεονέκτημα έδρας, σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτο παιχνίδι, ανήκει στην ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην βαθμολογία.

Στο «Νίκος Γκάλης», Αρης και ΑΕΚ, μετά την μάχη που έδωσαν στην κανονική διάρκεια για την είσοδο στην τετράδα (με κερδισμένο τον πρώτο), τα ξαναλένε πλέον με φόντο την παρουσία στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Οι Θεσσαλονικείς, χωρίς να αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα (ο Σίμτσακ θα δώσει το παρών), επιδιώκουν να κάνουν το 1-0 διατηρώντας το πλεονέκτημα έδρας (σε περίπτωση 3ου αγώνα). Ο τεχνικός της ομάδας Δ. Πρίφτης μίλησε στους παίκτες του για την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δείξουν σε μια σκληρή μάχη, όπως χαρακτήρισε τα παιχνίδια κόντρα στον «Δικέφαλο».

Απ' την άλλη η ΑΕΚ, απόντος του Χέρστον (τραυματίας), αλλά με αισιοδοξία απ' τη συνολική εικόνα της στο πρωτάθλημα (ιδιαίτερα στο β` γύρο), στοχεύει στο «μπρέικ» ώστε να έχει τον πρώτο λόγο στον επόμενο αγώνα στο ΟΑΚΑ. Ο Ντράγκαν Σάκοτα, αναφερόμενος στα πλέι οφ, τα χαρακτήρισε διαδικασία με τη δική της φιλοσοφία και τις δικές της παγίδες.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ενδιαφέρον παρουσιάζει η έτερη αναμέτρηση που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, μεταξύ του 3ου ΠΑΟΚ, που έχει τον ρόλο του φαβορί, και του 6ου Ρεθύμνου, που δείχνει πάντα ικανό για τη ζημιά. Αντίθετα, πιο ξεκάθαρα φαντάζουν να είναι τα πράγματα στην αναμέτρηση του 2ου Παναθηναϊκού με τον 7ο Κολοσσό Ρόδου στο ΟΑΚΑ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου (16.30 NS2), ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο (18.30 NS3), Αρης - ΑΕΚ (20.30 NS3), Ολυμπιακός - Κόροιβος (21/5).

  • ΠΑΟ: Με οκτώ μήνες αποχή απ' την ενεργό δράση τιμωρήθηκε απ' τον αθλητικό δικαστή ο Τζέιμς Γκιστ, για χρήση ινδικής κάνναβης, με την ποινή του παίκτη να στέλνεται και στην ΦΙΜΠΑ. Την ίδια ώρα οι πράσινοι ανακοίνωσαν χτες την απόκτηση των Ρέιμαρ Μόργκαν και Ντι Τζέι Κούπερ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ