Τετάρτη 13 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΕΛΓΙΟ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ
Σοκ και ερωτήματα από το νέο περιστατικό

Νέο σοκ αλλά και αρκετά ερωτήματα προκαλεί ο νέος θάνατος νεαρού ποδοσφαιριστή στο βελγικό ποδόσφαιρο, μέσα στο γήπεδο, και την ώρα που αγωνιζόταν. Πρόκειται για τον 23χρονο Τιμ Νίκοτ, ο οποίος αγωνιζόταν με τη Γουίλρικ Μπέερσοτ στο πρωτάθλημα της τέταρτης κατηγορίας. Ο Νίκοτ, που συμμετείχε με την ομάδα του σε τουρνουά, κατέρρευσε στη διάρκεια αγώνα, τού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Εκεί έγινε προσπάθεια για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά τελικά κατέληξε από ανακοπή καρδιάς.

Να σημειώσουμε πως λίγες μέρες πριν είχε χάσει τη ζωή του ο 21χρονος Μέρτενς της Λόκερεν, κι αυτός λόγω ανακοπής καρδιάς, όταν είχε καταρρεύσει και αυτός εντός του γηπέδου, και αφού νοσηλεύτηκε σε κώμα για κάποιες ημέρες τελικά δεν επανήλθε ποτέ.

Αρκετά ερωτήματα

Τα δυο νέα περιστατικά έρχονται να προστεθούν στην μαύρη λίστα με αντίστοιχα στο χώρο του διεθνούς ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, η οποία συνεχώς μακραίνει. Παράλληλα, πέρα απ' τα όποια παθολογικά αίτια και των συγκεκριμένων περιπτώσεων, ξανάρχονται στην επιφάνεια μια σειρά από σημαντικά ζητήματα για το θέμα.

Οπως για παράδειγμα το κατά πόσο διεξάγονται οι απαραίτητοι ιατρικοί έλεγχοι, αφού σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν έχουν αναδειχθεί σοβαρές ελλείψεις στον τομέα, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται στη συνέχεια η ύπαρξη σοβαρών παθήσεων, κυρίως καρδιολογικών.

Επίσης, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, έχει αποκαλυφθεί η απόκρυψη στοιχείων απ' τις ιατρικές εξετάσεις, όταν αυτά έρχονται σε σύγκρουση με τα όποια συμφέροντα ενός ολόκληρου κυκλώματος που κινείται γύρω απ' τον παίκτη και προσδοκά κέρδη, π.χ. απ' το συμβόλαιο με μια ομάδα ή μια πιθανή μεταγραφή ή την προβολή του κ.λπ.

Βεβαίως σε όλα αυτά δεν θα πρέπει να μείνει εκτός κάδρου και το θέμα των συνθηκών που επικρατούν σήμερα στο χώρο του ποδοσφαίρου, με τους εξαντλητικούς ρυθμούς προπονήσεων ή τους... μαραθώνιους αγώνων, θέματα που πλέον δεν αφορούν μόνο τις λεγόμενες πρωτοκλασάτες ομάδες, αλλά και αυτές των μικρότερων κατηγοριών. Και φυσικά το συγκεκριμένο ζήτημα έχει μεγάλη σχέση με το αντίστοιχο της χρήσης αναβολικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ