Παρασκευή 22 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ
«Επιτυχής η καμπάνια ανυπακοής»

ΒΙΕΚΕΣ.-

Τα μαχητικά του αμερικανικού ναυτικού των ΗΠΑ πήραν ύψος και ετοιμάστηκαν για την άσκηση «βομβαρδισμού», όμως τη στιγμή εκείνη πήραν εντολή ανάκλησης καθώς τουλάχιστον δύο διαδηλωτές είχαν πάρει θέση στο πεδίο βολής.

«Το σημαντικό είναι ότι κατορθώσαμε να τους εντοπίσουμε και κανείς δεν τραυματίστηκε», θα δηλώσει η εκπρόσωπος Τύπου του Ναυτικού, Κάθριν Γκούντι. Παρ' όλα αυτά ήταν η πρώτη φορά που το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό παραδέχτηκε ότι οι ειρηνικές μεν αλλά τακτικές «αντάρτικου της πόλης» των διαδηλωτών, που είναι ενταγμένες στο σχέδιο που το έχουν ονομάσει «καμπάνια ανυπακοής», πραγματικά ήταν επιτυχείς, αφού ακύρωσαν τις προγραμματισμένες ασκήσεις στη νήσο Βιέκες, του Πουέρτο Ρίκο, καθώς άπρακτα τα μαχητικά έκαναν μανούβρες και επέστρεψαν στη βάση τους, το USS Theodore Roosevelt.

Εννοείται ότι οι διαδηλωτές συνελήφθησαν και τους αποδόθηκαν κατηγορίες για παράνομη είσοδο σε ομοσπονδιακό έδαφος. Αλλά δεν είναι οι πρώτοι διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί. Δεκάδες βρίσκονται σε φυλακές στο Πουέρτο Ρίκο από την ημέρα - τη Δευτέρα - που έχει ξεκινήσει το νέο κύμα κινητοποιήσεων, ενώ ανάμεσά τους είναι και η γυναίκα του αιδεσιμότατου Τζέσε Τσάκσον, Ζακελίν.

«Είναι μία πολύ επιτυχής καμπάνια κοινωνικής ανυπακοής» θα τονίσει και ο Ρόμπερτ Ράμπιν, διοργανωτής των κινητοποιήσεων και ένας εκ των ηγετών του κινήματος για την απομάκρυνση της αμερικανικής βάσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ