Κυριακή 24 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Χορευτικές «ιστορίες»

«Ιστορίες χορού», είναι ο τίτλος της καινούριας παραγωγής της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), που θα παρουσιαστεί για πέντε μοναδικές παραστάσεις (25, 26, 27, 28 και 29 Ιουνίου) στο θέατρο «Ιλίσια» (Παπαδιαμαντοπούλου 4, τηλ. 72.10.045). Η Ζουζού Νικολούδη, ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ο Ρ. Αλστόν, ο Μιχάλης Ναλμπάντης και η Βάλλια Αλεξανδράτου, είναι οι χορογράφοι που προσκάλεσε φέτος η διευθύντρια της ΚΣΟΤ, Παυλίνα Βερέμη, για να χορογραφήσουν τους σπουδαστές της Σχολής σε μια πολυδιάστατη παράσταση. Πρόκειται για πέντε διαφορετικές ιστορίες, βιωματικές ή φανταστικές, μέσα από τις οποίες οι χορογράφοι προσεγγίζουν την έκφραση μέσω της κίνησης και δημιουργούν διεξόδους επικοινωνίας με τρόπο που μόνο η κίνηση μπορεί να δηλώσει.

Η παράσταση «Ιστορίες χορού» είναι το αποτέλεσμα της δουλιάς των χορογράφων με τους χορευτές της καινούριας γενιάς, σπουδαστές και τελειόφοιτους της μοναδικής κρατικής σχολής χορού και του μεγαλύτερου φυτωρίου χορευτών στην Ελλάδα.

Η Ζουζού Νικολούδη δίδαξε σε 4 σπουδαστές της ΚΣΟΤ το κουαρτέτο εγχόρδων Νο.5 του Μότσαρτ. Η χορογραφία αυτή είναι μέρος της παράστασης «Μουσική» και είναι μία ερμηνεία της μουσικής με όργανο και σώμα. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος χορογραφεί στιγμές των ανθρώπων, με κυρίαρχο στοιχείο την έλλειψη επαφής. Ο Μιχάλης Ναλμπάντης δημιουργεί ένα κολάζ ιστοριών, όπου οι ίδιοι οι χορευτές καταθέτουν. Είναι η προσπάθεια δημιουργίας ενός σεναρίου από διαφορετικές εικόνες, όπου η μία μπαίνει μέσα στην άλλη, δημιουργώντας χώρους και λόγους ύπαρξης μεταξύ τους. Η Βάλλια Αλεξανδράτου παρουσιάζει μια σπονδυλωτή χορογραφία με τίτλο «Συνεχής Πίνακας», μία κινητική σπουδή και έκφραση ενός βαλς που αναπτύσσεται σε σχέση με τη γεωμετρική ζωγραφική του Ν. Δάφνη. Τέλος, ο Ρ. Αλστόν παρουσιάζει κομμάτια από το ρεπερτόριό του. Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 9.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ