Τρίτη 19 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξεκρέμαστοι οι ναυτεργάτες στο «Μυτιλήνη»

Με πανό που ανάρτησαν την περασμένη Παρασκευή σε εκδήλωση όπου παραβρέθηκε ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, οι ναυτεργάτες του πλοίου «Μυτιλήνη» απαίτησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Το πλοίο βρίσκεται εδώ και μήνες στο λιμάνι Καρλοβάσου και οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Στο πλευρό τους βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Σάμου, που καλεί σωματεία και φορείς του νησιού να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και να πιέσουν, με κάθε τρόπο, την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας.

Οπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο, η κυβέρνηση έχει αφήσει τους ναυτεργάτες στη μοίρα τους. Υπενθυμίζει ότι ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, είχε παραπέμψει τη λύση του προβλήματος «στην ευαισθησία των τραπεζών και της εταιρείας (ΝΕΛ), οι οποίοι δεν βοηθάνε την κατάσταση».

Αντίστοιχα, στο αίτημα για νομοθετική ρύθμιση υπέρ των εργαζομένων, ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, είχαν πάρει την απάντηση πως και τέτοιο «δεν μπορεί να γίνει καθόλου εύκολα, διότι δεν λειτουργούν έτσι τα υπουργεία και η κυβέρνηση». «Με αυτόν τον τρόπο εμπαίζουν τους ναυτεργάτες και κινούνται στον ίδιο άξονα με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ