Σάββατο 23 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πνίγουν... το βιβλίο

Την «έντονη διαμαρτυρία» του εκφράζει προς τους υπουργούς Μεταφορών - Επικοινωνιών και Πολιτισμού, ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών για τις τελευταίες αυξήσεις στα ταχυδρομικά τέλη στην αποστολή δεμάτων, οι οποίες ισχύουν από 11/6.

Ο Σύλλογος σημειώνει πως οι αυξήσεις αυτές ακολούθησαν τις αυξήσεις του περασμένου χρόνου και, απευθυνόμενος στους υπουργούς, υπογραμμίζει πως «η απόφασή σας αυτή θα δημιουργήσει μεγάλες δυσκολίες στην κυκλοφορία των βιβλίων».

Ο Σύλλογος εκφράζει ιδιαίτερη αγανάκτηση για την αύξηση στα δέματα προς Κύπρο, αύξηση που «απαγορεύει ουσιαστικά την κυκλοφορία του ελληνικού βιβλίου στην Κύπρο, γιατί πολλές φορές τα έξοδα αποστολής θα είναι μεγαλύτερα από την αξία των παραγγελθέντων βιβλίων». Ο ΣΕΒΑ λυπάται που η ελληνική πολιτεία βάζει το βιβλίο «στην ίδια θέση με όλα τα εμπορεύματα», δυσχεραίνοντας περισσότερο τη διακίνησή του στο εσωτερικό και στους Ελληνες του εξωτερικού.

«Ζητούμε την ανάκληση των αυξήσεων και την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου για την αποστολή βιβλίων», καταλήγει η επιστολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ