Παρασκευή 22 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Απόσυρση Φίγκο για ΦΙΦΑ

Ο Λουίς Φίγκο αποσύρθηκε από την κούρσα για την προεδρία της FIFA αφήνοντας πολλές αιχμές για την κατάσταση στην Ομοσπονδία αλλά και τον πρόεδρο και επίσης εκ νέου υποψήφιο, Ζεπ Μπλάτερ. Ο τελευταίος, παρά το γεγονός ότι άλλαξε τη γνώμη του και τελικά κατέθεσε υποψηφιότητα, αλλά και τις επικρίσεις που έχει δεχθεί για μια σειρά ζητήματα, θεωρείται και πάλι το φαβορί για την προεδρία. Πάντως, η απόσυρση του πρώην Πορτογάλου παίκτη φαίνεται να εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο... αντιπολίτευσης στον Μπλάτερ αφού μέχρι τις εκλογές στα τέλη του μήνα (29 Μάη) τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και ένας ακόμη υποψήφιος, ο Ολλανδός Μίτσελ Φαν Πράαγκ. Φίγκο και Φαν Πράαγκ θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του Ιορδανού πρίγκιπα Αλί Μπιν Αλ-Χουσεΐν.

Πάντως, στην ανακοίνωση παραίτησης ο Λουίς Φίγκο μίλησε για παρεμπόδιση από πλευράς Ομοσπονδιών στο έργο των υποψηφίων, πλην του Μπλάτερ φυσικά.

  • Τον προπονητή της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, ως πρώτο στη λίστα και δεύτερο τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού Μίτσελ φέρουν δημοσιεύματα ως πιθανούς αντικαταστάτες του Κάρλος Αντζελότι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αν και δεν υπάρχει κάτι επίσημο θεωρείται σίγουρο ότι ο Ιταλός τεχνικός των Μαδριλένων θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ