Σάββατο 23 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ενστάσεις για φόρους που πλήττουν την ανάκαμψη

Ενστάσεις για τη νέα φοροκαταιγίδα που φέρνει η συμφωνία χρηματοδότησης, όπου καταλήγει η κυβέρνηση με τους δανειστές, εκφράζει η ηγεσία της ΝΔ. Οχι βέβαια από έγνοια για τα νέα βάρη που θα κληθούν να σηκώσουν τα λαϊκά στρώματα, αλλά από την άποψη ότι οι νέοι φόροι θα μειώσουν τη ζήτηση, αυξάνοντας τις δυσκολίες στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία να ανακάμψει, ενώ, όπως λένε, θα πλήξει και την ανταγωνιστικότητά της.

Χαρακτηριστικά όσα δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, σχετικά με τη «διαπραγμάτευση» που κάνει η κυβέρνηση: «Οι άνθρωποι που επαγγέλλονταν την ελπίδα και τη σωτηρία της χώρας καταλήγουν, όπως φαίνεται, να πλήξουν καίρια την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. 15%, 18%, 23% στο ΦΠΑ; Πολύ απλά η ελληνική οικονομία δεν αντέχει μια τέτοια φοροκαταιγίδα, όταν εμείς είχαμε καταφέρει να βγάλουμε τη χώρα στα πλεονάσματα. Ας μας πούνε: Εχουν και άλλες τέτοιες φαεινές ιδέες;».

Οι ενστάσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά και τη γραμμή άμυνας της ηγεσίας της ΝΔ στις πιέσεις που δέχεται από το σύνολο σχεδόν των αστικών επιτελείων, αλλά κι από κεντρικά στελέχη της στο εσωτερικό του κόμματος, να πει «ναι» στην όποια συμφωνία κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να την υπερψηφίσει στη Βουλή, προκειμένου να αποκατασταθούν οι γραμμές χρηματοδότησης των ντόπιων μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ