Παρασκευή 5 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξεκίνησε η δίκη για την «Αρωγή» στη Λάρισα

Ξεκίνησε, χτες, στο δικαστήριο της Λάρισας η εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει η εργοδοσία του Κέντρου Αποκατάστασης «Αρωγή» εναντίον του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσου Τσιαπλέ, της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών, Βαγγελιώς Λίτσα, κι ολόκληρου του ΔΣ του Σωματείου, για την πολυήμερη απεργία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, διεκδικώντας δεδουλευμένα οκτώ μηνών.

Με την αγωγή η εργοδοσία ζητάει από το δικαστήριο να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία, να απαγορεύσει κάθε μελλοντική απεργία με το ίδιο αίτημα και, ταυτόχρονα, να προειδοποιηθούν οι κατηγορούμενοι ότι θα τους επιβληθούν ποινή φυλάκισης ενός έτους και πληρωμή προστίμου 20.000 ευρώ, ώστε να αναγκαστούν να εφαρμόσουν όσα αξιώνει η εργοδοσία. Χτες, εξετάστηκαν ένας μάρτυρας από την «ΑΡΩΓΗ» και ένας εργαζόμενος. Η δίκη διακόπηκε για τις 9 Ιούνη.

Την ίδια μέρα έχει οριστεί και η εκδίκαση της μήνυσης που έχει καταθέσει η διεύθυνση της γαλακτοβιομηχανίας «Ολυμπος» σε βάρος του προέδρου του ΕΚ Λάρισας, Τάσου Tσιαπλέ, και άλλων συνδικαλιστών, επειδή συμμετείχαν ή συμπαραστάθηκαν στην απεργία που έγινε το 2012 στην «Ολυμπος» ενάντια στην επιβολή μειώσεων από 10 έως 53% στους μισθούς των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ