Παρασκευή 5 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Μπαράζ επιθέσεων τζιχαντιστών σε συριακή κουρδική πόλη

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Τη μέθοδο των διαδοχικών βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας με μεγάλα φορτηγά και νταλίκες κοντά σε φυλάκια του στρατού, που είχαν εφαρμόσει προ βδομάδων οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», για να καταλάβουν την ιρακινή δυτική πόλη Ραμάντι, εφαρμόζουν τα τελευταία 24ωρα, πέριξ της συριακής κουρδικής βορειοανατολικής πόλης Χάσακα.

Το σχέδιο των τζιχαντιστών έχει προκαλέσει ήδη σφοδρότατες συγκρούσεις, αλλά και ένα πρώτο κύμα 3.000 Κούρδων προσφύγων της Συρίας, που μέσα στο τελευταίο 48ωρο πέρασαν τα σύνορα με την Τουρκία, αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο από τις μάχες. Οι τουρκικές μεθοριακές αρχές, αναμένοντας το νέο κύμα προσφύγων, έδωσαν στους πρόσφυγες κάρτες με βιομετρικά δεδομένα, στο μεθοριακό πέρασμα Ακτσάκαλε, αποφεύγοντας αυτή τη φορά να κλείσουν τα σύνορά τους, όπως είχαν κάνει πέρσι, στην περίπτωση της συριακής κουρδικής πόλης Κομπανί...

Το ίδιο 24ωρο, στις Βρυξέλλες, η Λιζ Γκράντε, εκπρόσωπος του ειδικού συντονιστή του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράκ, έκανε έκκληση για τη συγκέντρωση περίπου μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προμήθειες σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα απαραίτητα μέτρα για τη φροντίδα περίπου 3.000.000 Ιρακινών, που έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στην Αλβανία, εκπρόσωπος της αλβανικής εφημερίδας «Gazeta Shqiptare» δήλωσε ότι μία από τις δημοσιογράφους, η Αουρόρα Κορομάνι, δέχτηκε σοβαρές απειλές κατά της ζωής της από τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στα Τίρανα. Η Κορομάνι έχει καλύψει δημοσιογραφικά εκτενώς Αλβανούς σουνίτες, που έχουν στρατολογηθεί από το «Ισλαμικό Κράτος» στη Συρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ