Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Εμπαιγμός των ανέργων με σεμινάρια για την «κοινωνική επιχειρηματικότητα»

Σεμινάριο, με συνδιοργανωτές το Δήμο Λάρισας και το Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης «Δήμητρα» και με θέμα το πρόγραμμα για την «κοινωνική επιχειρηματικότητα και τοπική ανάπτυξη» (χρηματοδοτείται από την ΕΕ κι έχει τον βαρύγδουπο τίτλο «Γίνε παραγωγός»), θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα. Σκοπός του σεμιναρίου - όπως αναφέρουν οι συνδιοργανωτές - είναι η παρουσίαση της αξίας της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ως εργαλείου τοπικής ανάπτυξης και των καλών προοπτικών συνεργασίας της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα.

Αναφερόμενη στο εν λόγω πρόγραμμα η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λάρισας σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

-- Αποτελεί τεράστια κοροϊδία για τους χιλιάδες ανέργους της περιοχής το ότι μέσα από τέτοιου είδους προγράμματα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους βγάζοντας ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

-- Αποκαλύπτεται η διασύνδεση των ΚΟΙΝΣΕΠ με υπηρεσίες και δομές του δήμου, οι οποίες θα παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα με άμεση συνέπεια την υποβάθμισή τους και την αύξηση του κόστους, η οποία θα μετακυλίεται στους δημότες.

-- Μ' αυτόν τον τρόπο θα απαλλάσσεται το κράτος από την υποχρέωσή του να παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες, οι οποίες θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών, όπως η Υγεία, η Πρόνοια, η Προσχολική Αγωγή, ο Αθλητισμός, ο Πολιτισμός κ.τ.λ.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι ήδη η δημοτική αρχή Λάρισας λειτουργεί με ΚΟΙΝΣΕΠ τις υπηρεσίες του Αθλητισμού - Πολιτισμού, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται καθολικά αυτό το λαϊκό δικαίωμα και οι εργαζόμενοι σ' αυτές τις δομές να μην έχουν σταθερό εισόδημα και ασφάλιση, ενώ σε παρόμοια κατεύθυνση κοροϊδίας και ενσωμάτωσης των πιο εξαθλιωμένων στρωμάτων του λαού λειτουργούν δράσεις που αναπτύσσονται μαζί με διάφορες ΜΚΟ, όπως ανταλλακτικά παζάρια ή τράπεζες χρόνου κ.τ.λ.

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι καλούν το λαό της πόλης να ορθώσει το ανάστημά του στην αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την ΕΕ και εφαρμόζεται κατά γράμμα από τη δημοτική αρχή Λάρισας, να διεκδικήσει όσα χάθηκαν στην πενταετία της κρίσης και να σταθεί απέναντι στα νέα μνημόνια που του «μαγειρεύουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχεδιασμοί που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων (2016-09-17 00:00:00.0)
Καταψήφισε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό (2015-12-12 00:00:00.0)
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2016 (2015-12-11 00:00:00.0)
Διεκδικήσεις προς το συμφέρον των λαϊκών οικογενειών (2015-02-07 00:00:00.0)
Το δουλεμπόριο και η υποκρισία (2013-10-22 00:00:00.0)
Σε «κοινωνική επιχείρηση» υπηρεσίες του Δήμου (2013-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ